30 de gener de 2014
30.01.2014

Inicien les obres a Lloret per evitar les filtracions a la Casa de Cultura

L'objectiu és solucionar els problemes de goteres que té l'equipament des que es va inaugurar el 2011

30.01.2014 | 00:00
Imatge d´arxiu de la Casa de Cultura de Lloret de Mar.

L'empresa constructora Acciona Infraestructures de la Casa de Cultura de Lloret, inaugurada a finals de 2011, ja ha iniciat els treballs per impermeabilitzar de nou la coberta de les instal·lacions, que tenen goteres des de l'obertura. El problema estava en una coberta "vegetal" que combinava plantes i herbes però que mai va tenir una bona impermeabilització. La intenció és que les obres s'acabin abans de Setmana Santa.
A finals d'any, l'assumpte es va posar sobre la taula en un ple municipal en detectar-se moviments a la part superior de l'edifici. El govern va contestar llavors que es tractava d'un "sondatge" donat que continuaven apareixent goteres per problemes en la construcció. S'hi havien fet petites actuacions però no s'havia trobat una solució. Poc després, la Junta de Govern Local va autoritzar a l'empresa a iniciar els treballs, que van començar ahir i que assumeix íntegrament la constructora.
En concret, segons va avançar ahir el regidor d'Urbanisme de Lloret, Jordi Martínez, les tasques d'impermeabilització consisteixen a retirar tota la coberta, una feina que s'allargarà aquests dies i que anirà seguida de la col·locació dels materials per impedir que l'aigua es filtri a les dependències inferiors. Com ja havia manifestat el regidor d'Urbanisme a finals d'any, l'important ara és assegurar que la coberta queda totalment impermeabilitzada.
"De moment no es tornarà a tapar", va prosseguir Martínez, "es donarà un temps per comprovar que no hi torna a haver goteres i queda solucionat i després ja es veurà" com es torna a tapar la coberta, si amb grava o algun altre tipus de material. El que si queda d'entrada descartat és tornar a col·locar una coberta vegetal.
Les goteres han anat apareixent en el temps des de la inauguració de la Casa de Cultura el 2011, una obra que ja va arribar amb dos anys de retard. Les instal·lacions, situades a la cèntrica plaça Pere Torrent, tenen 2.000 metres quadrats de superfície amb lloc per al casal de gent gran, biblioteca, sala d'exposicions o l'escola d'adults, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema