El Vaticà ha apartat cautelarment de les seves funcions el rector de Riells del Montseny, Jaume Reixach, arran de l'expedient informatiu que el Bisbat li va obrir el desembre passat després que l'homicida de Blanes l'acusés de mantenir relacions sexuals tant amb ell com amb la víctima durant anys. El crim va tenir lloc al pis que el rector compartia amb la víctima de 22 anys, que era el seu fillol. Tot i que el febrer el Bisbat va donar per tancada la investigació i el va confirmar en les seves atribucions, ara el Vaticà ha optat per apartar-lo mentre el cas continuï obert. A patir d'ara, no podrà oficiar missa i l'han destinat com a adscrit a les monges franceses de Lloret de Mar.

El presumpte assassí havia assegurat que el pis del mossèn era un cau de luxúria i l'acusava de mantenir relacions sexuals amb ell i la víctima -el jove de 22 anys de nacionalitat brasilera que vivia amb el rector.

El mes de febrer, el Bisbat de Girona va tancar l'expedient informatiu que havia obert el 10 de desembre en el transcurs del qual primer va obligar Reixach a deixar d'oficiar missa i després el va tornar a confirmar en el càrrec. No obstant això, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, seguint el protocol d'actuació dins la disciplina canònica, va traslladar a la Santa Seu l'expedient informatiu, que el 19 de febrer va imposar un seguit de mesures cautelars al mossèn seguint els preceptes del Codi de Dret Canònic.

En concret, la Santa Seu ha decidit apartar el mossèn del seu càrrec, no podrà oficiar missa ni tampoc fer col·laboracions en els mitjans de comunicació mentre el cas continuï obert. "La finalitat d'aquestes mesures és garantir la llibertat d'acció a la justícia civil i canònica i la tutela dels drets i de la bona fama del mossèn mentre es desenvolupi la investigació en curs", s'explica en un comunicat del Bisbat de Girona.

En aquest mateix text, la institució eclesiàstica destaca el seu compromís "amb la tutela del bé públic de l'Església" i expressa la seva "solidaritat" amb totes aquelles persones que estan "sofrint" per aquests fets.

A patir d'ara, Reixach està destinat com a adscrit a les monges franceses de Lloret de Mar. El rector d'Arbúcies, Eduard de Ribot, dirigirà la parròquia de Riells del Montseny.