El Club Vela de Blanes ha presentat a l'Ajuntament el projecte per reurbanitzar la coberta de les seves instal·lacions al tram final del passeig del Mar, on invertirà uns 710.000 euros amb l'objectiu que les obres acabin abans de l'estiu.

Tot i això, el projecte en aquest tram podria no ser el definitiu i quedarà obert a futures millores, com per exemple, la integració amb la resta del passeig, com ja s'havia projectat al Pla Director.

Com es pot veure en la imatge que acompanya aquesta notícia, el Pla Director és un projecte en fase embrionària però ambiciós, que contempla la remodelació de tot el passeig. Però cal trobar finançament. El Club Vela ha fet obres a les seves instal·lacions al tram final del passeig (a la imatge, destacat en vermell) i s'aprofita per reurbanitzar. Però només es fa aquella part i el projecte actual tampoc correspon amb el que es preveia en aquella zona del Pla Director.

De moment, el tram que es preveu iniciar en poc temps, serà més ampli, amb jocs infantils i elements mòbils, com bancs i jardineres i es millorarà el paviment.

Tot i les bones notícies per la prompta recuperació d'aquest espai, el grup d'ICV-EUiA va demanar ahir que no s'aparqui el debat i el procés participatiu sobre el futur del Pla Director del passeig. El regidor Víctor Catalan va assegurar que "entenem la necessitat de tenir arranjada la zona per la temporada turística, i per això hem demanat, i així ha estat, que el projecte que ara es farà no hipotequi qualsevol actuació posterior i que sigui flexible a les necessitats del veïnat i la població". Catalan també va agrair al regidor d'Urbanisme, Miquel Lupiáñez, el contacte permanent amb els grups per tal de mantenir-los informats cada setmana i al Club Vela per ser receptius a les peticions del consistori i per cedir l'espai al municipi.

Amb tot, el regidor va afegir que "demanem que es continuï el Pla Director per dibuixar el passeig que necessitem amb la participació ciutadana, ja que té problemes estructurals i cal afrontar i planificar per anar desenvolupament a mesura que tinguem recursos". A més, "creiem que una inversió de 700.000 euros que farà el Club e Vela s'ho valia", va dir.

El grup ecosocialista va fer aquestes peticions ahir després de constatar la feina que s'ha fet des de l'octubre de 2013. En aquell moment, el govern del PSC va informar de la proposta original del Club de Vela per reurbanitzar el passeig del Mar en la part superior de les obres d'ampliació de les seves instal·lacions. En un comunicat, ICV-EUiA recorda que els diferents grups no hi van estar d'acord pel tractament que se'n feia i ICV "va proposar fer un estudi integral del passeig" fent-ne "un pla director per debatre quin passeig de Mar volíem per Blanes".

Entre altres, recorden la necessitat d'ordenar les terrasses del passeig de la Mestrança, solucionar els bassals d'aigua, preveure un carril bici, millorar els accessos a la platja i la connexió amb el port. ICV va presentar propostes i amb les d'altres grups, veïns i el Club, i s'ha anat modificant el projecte.

Per això, ahir van lamentar que el govern hagi "tancat en fals aquest procés de participació i discussió sobre la globalitat del passeig". Ara, el Club ha presentat el projecte i demanen el permís d'obres per acabar la coberta del Club, "sense que s'hagi arribat a consensuar aquest Pla Director".