Un jove de setze anys va quedar ferit en estat crític aquest dissabte a la matinada en caure pel forat de l'escala en un hotel de Lloret de Mar. La víctima, de nacionalitat alemanya, va trencar-se les dues cames i va patir traumatismes al cap i al tòrax. L'accident va produir-se pels voltants de dos quarts de dues de la matinada a l'Hotel Caribe, situat al número 19 del carrer Agustí Cabañas. Segons va poder saber l'ACN, el noi estava amb un grup d'amics i anava força begut quan, per causes que encara es desconeixen, va desequilibrar-se i s'hauria precipitat des d'un sisè pis. Segons els Mossos d'Esquadra, el succés seria una caiguda accidental i no es tractaria d'un nou cas de "balconing".

El jove forma part d'un viatge organitzat d'uns 400 alemanys que s'allotgen en aquest hotel, situat a la part antiga del municipi. Fonts de l'establiment van explicar que fa temps que treballen amb aquesta empresa i que mai hi havia hagut cap problema ja que els monitors sempre acompanyen els joves arreu. Segons alguns testimonis, els joves haurien sortit de festa amb els monitors i haurien retornat a l'hotel cap a quarts de dues, ja que tenen fixada com a hora límit per estar de tornada les dues de la matinada.

El jove accidentat havia tornat amb un seu amic i va agafar l'ascensor per anar a l'habitació. El seu amic, en canvi, va decidir pujar per les escales. Un testimoni va explicar que el jove va equivocar-se de pis i va pujar fins al sisè, tot i que la seva habitació era al segon pis. El jove, que anava molt begut, hauria tret el cap pel forat de l'escala per buscar l'amic i va precipitar-se daltabaix.

La víctima, per causes que es desconixen, va perdre l'equilibri i va caure al terra. Des de l'Ajuntament de Lloret de Mar van negar-se a fer declaracions sobre l'assumpte tot assenyalant que es tracta d'un accident. A més, van assenyalar que els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per tal d'esclarir els fets i que no valoraran l'accident fins després que s'hagin lliurat els resultats de la investigació.

El noi alemany va ser atès per dues dotacions del SEM i va ser traslladat en estat crític a l'Hospital Josep Trueta de Girona. El menor es va trencar les dues cames i va patir politraumatismes, especialment al cap i al tòrax. Cap responsable del grup d'alemanys que s'allotgen a l'Hotel Caribe va voler fer declaracions.

Aquest és el segon accident d'aquestes característiques que transcendeix aquest estiu a les comarques gironines. Al juliol, un noi francès de 17 anys va patir un traumatisme cranioencefàlic greu després de precipitar-se de matinada des del balcó d'un segon pis situat a l'Estartit.

Altres casos similars han tingut un desenllaç fatal. Aquest és el cas d'un jove alemany de 19 anys que l'estiu passat va morir a Lloret en precipitar-se des de el balcó de l'habitació del seu hotel. Per lluitar contra aquests casos, el passat estiu el sector hoteler de Lloret i fins i tot la Policia Nacional van editar una sèrie de tríptics que es van repartir entre els turistes de la localitat per evitar conductes imprudents.

En el ventall d'aspectes recollits en els documents de sensibilització, s'alertava del risc del "balconing", tant en la seva modalitat de passar de balcó a balcó per evitar la vigilància de mestres o tutors, com la de saltar a la piscina des de el balcó de les habitacions. De moment, el consistori no té previst realitzar una nova campanya de sensibilització sobre els efectes de l'alcohol arran d'aquest fet.