L'equip de govern de CiU a l'Ajuntament de Vidreres està disposat a tirar endavant la construcció d'un nou edifici per dotar el municipi d'un centre de dia per a la gent gran. De moment, segons ha explicat l'alcalde, Jordi Camps, ja tenen fet l'avantprojecte i també disposen dels diners (es calcula que podrà costar uns 700.000 euros) per fer realitat el projecte.

"Fa temps que parlàvem de la necessitat de tenir un centre de dia. Ja ho vam dir en campanya el 2011 i ho vam tirar endavant. Ara ja tenim l'avantprojecte i seguirà tots els tràmits", indica Camps. Segons el batlle, la regidora de Benestar, Margarita Solé, "feia temps que hi treballava" i continuen per concretar amb la Generalitat el nombre de places que podria acollir, però rondarien les 30.

L'edifici serà de nova construcció i l'Ajuntament encara n'està estudiant el possible emplaçament. Tot i això, el govern considera que una bona ubicació seria just al costat del Centre d'Atenció Primària (CAP). "Tenim pensat l'emplaçament, però estem mirant en l'àmbit urbanístic com es pot encabir", va dir Camps.

El centre de dia serà totalment nou, amb 712 metres quadrats de superfície construïda. Sumant-hi els accessos i el condicionament de l'entorn, la superfície total arriba als 2.260 m2. En concret, a la planta baixa hi hauria uns magatzems, un aparcament cobert, la zona d'accés i aparcament exterior. D'altra banda, la primera planta constaria d'un vestíbul, la recepció, dos despatxos, una sala de reu?nions, un gimnàs, una consulta mèdica, una infermeria, uns lavabos, una sala de convivència, una zona de màquines, una cuina, un magatzem i un proxo d'accés.

Si tot va bé, la voluntat és que en un any o un any i mig "pugui ser una realitat", assegura Camps. A més, l'alcalde afegeix que l'estructura s'ha dissenyat perquè en un futur s'hi puguin afegir unes plantes superiors per acollir una residència geriàtrica. De moment es començarà amb un centre de dia totalment públic, ja que actualment Vidreres no en disposa de cap i els veïns s'han de desplaçar fins a altres municipis o portar els seus familiars a centres privats.