La Policia Nacional ha detingut la gerent d'una gestoria d'Hostalric i un home d'origen gambià, nacionalitzat espanyol, per proporcionar contractes de treball simulats a un immigrant que necessitava regularitzar la seva situació legal a Espanya, a canvi de diners.

La investigació va començar el mes de febrer passat, quan la policia va sospitar del procés de regularització d'un immigrant, la dona del qual, d'origen gambià, feia temps que havia obtingut la nacionalitat espanyola.

L'home volia regularitzar el seu estat com a familiar d'un ciutadà comunitari, de manera que l'administració sol·licita una sèrie de requisits, com per exemple que la seva parella acrediti tenir ocupació o, almenys, que disposi d'una nòmina o d'ingressos, d'un mitjà de vida per fer-se càrrec de la seva manutenció.

La tramitació de la documentació d'aquesta parella es va fer en una gestoria d'Hostalric que va aixecar les sospites dels investigadors.

La policia va descobrir que, encara que desconeix a canvi de quina quantitat de diners, la gestoria havia ofert un contracte de treball simulat per aconseguir la regularització.

A més, van localitzar un altre home d'origen gambià, però ja nacionalitzat espanyol, que va col·laborar amb la gestoria en la localització de possibles clients interessats a legalitzar la seva estada a l'Estat.

Una vegada descoberta la trama, a mitjan març, els agents van detenir la gerent de la gestoria i el seu col·laborador com a presumptes autors d'un delicte d'afavoriment d'immigració il·legal i falsedat documental.

Totes les diligències del cas es van posar en coneixement del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Blanes.