Representants de la Generalitat tornaran demà a Lloret per exposar, a les vuit del vespre a la sala polivalent de la Biblioteca, el projecte de prolongació de la C-32. La trobada tindrà lloc un mes després de l´anunci per part de la Generalitat sobre l´inici de les obres el pròxim setembre. En concret, va ser el passat 6 de març quan el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va presentar a Lloret el projecte en un acte on no es van admetre preguntes. Des de llavors, les queixes, sobretot per la manca d´informació, han augmentat. Davant això, l´Ajuntament va contactar amb la Generalitat per demanar-los que tornessin a la vila.

Així ho va avançar ahir l´alcalde, Romà Codina, en declaracions a l´emissora Nova Ràdio Lloret. Durant l´acte, es farà la presentació de «tot el projecte» i es donarà una «explicació detallada», va dir, perquè després qualsevol persona pugui formular les seves preguntes i exposar els dubtes. El Departament de Territori i Sostenibilitat va informar ahir que els representants a l´acte seran el secretari d´Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el director general d´Infraestructures, Xavier Flores.

L´acte és el tret de sortida a l´audiència pública que va anunciar la Generalitat on es podran presentar al·legacions al projecte. El termini començarà divendres i durarà fins al 10 de maig. La Generalitat contestarà les al·legacions com a màxim el 15 de juny. Segons el Departament de Territori, a partir de divendres els interessats podran presentar les al·legacions als ajuntaments de Lloret, Blanes i Tordera, a les seus de la Generalitat o a través d´internet. De la mateixa manera, Territori també va confirmar que a partir de divendres els tres consistoris rebran el projecte perquè qualsevol interessat el pugui consultar. Sobre la xerrada que tindrà lloc demà a Lloret, el Departament va avançar que Tordera ha declinat fer un acte semblant per exposar el projecte i que estan pendents de saber si a Blanes volen fer un acte públic o no.

Precisament, l´alcalde de Blanes, Josep Marigó, va afirmar ahir que estan esperant «que la Generalitat contacti amb l´Ajuntament per organitzar un acte públic per informar sobre el projecte» però, hores d´ara «no en tenim cap notícia, si bé podria ser que, com que hi ha hagut les vacances de setmana santa i avui [ahir pel lector] és festiu a Blanes, la petició s´hagués tramitat avui [ahir] i no en tinguéssim constància». En tot cas, l´alcalde va afegir que, «si cal demanar un acte ho plantejaré a la Junta de Portaveus i, si s´aprova, l´Ajuntament ho demanarà a la Generalitat».