Els ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa de Mar van presentar ahir en el Far de Tossa el Carnaval de la Costa Brava Sud 2016, un projecte dels tres municipis engegat l'any 2012 per promocionar conjuntament els seus carnavals i les desfilades de carrosses i comparses i que enguany tindrà lloc entre el 4 i el 20 de febrer. Sota l'eslògan «Que la festa t'acompanyi», la primera localitat a encetar la festa serà Tossa de Mar -el 4 de febrer- amb el Concurs de Truites de Carnaval que es durà a terme a partir de les quatre de la tarda a l'Espai Francesc Colomer. A més, entre els actes més destacats d'aquesta localitat hi haurà la celebració de la cinquena edició de la campanya gastronòmica «El Carnaval i la Cuina del Bacallà» (de l'1 al 29 de febrer) o la Ressaca del Carnaval.

Respecte a Blanes, enguany comptarà amb una nova activitat: el Carnaval per a tota la Família, que es durà a terme el 6 de febrer i que tindrà un Concurs de Disfresses Infantils, per a nens i nenes d'1 a 12 anys, així com una Cercavila pels carrers del nucli urbà, entre altres actes. Com és tradicional, la festivitat es tancarà amb l'Enterrament de la Sardina, que tindrà lloc dimecres 10 de febrer a partir de les set del vespre.

A Lloret, dues de les activitats més esperades seran la passarel·la de disfresses i animació «Carnestoltes Fashion Day» i el Concurs de Disfresses al Carrer, totes dues el 6 de febrer. A més, igual que a Blanes, també s'hi realitzarà l'enterrament de la Sardina el dia 10 de febrer a les vuit del vespre.

Pel que fa a les rues de Carnestoltes, a Blanes es durà a terme el 7 de febrer a les cinc de la tarda; a Lloret de Mar, el 6 de febrer a les quatre de la tarda i el dia 7, a les dotze del migdia; i a Tossa, la rua desfilarà el 20 de febrer a les cinc de la tarda. En total, està previst que unes 100.000 persones s'apropin a les diferents localitats selvatanes per assistir a algun dels actes programats dins el Carnaval Costa Brava Sud 2016.

A l'acte de presentació hi van assistir l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich i el regidor de Festes, Ignasi Sallés; el regidor de Cultura de Lloret, Albert Robert i l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.