Tots els partits polítics de Santa Coloma de Farners amb representació a l'Ajuntament i elegibles als propers comicis (ERC, CDC, i PSC), i també En Comú Podem i el PP, han acordat no posar publicitat electoral en els carrers de la ciutat durant la campanya de les eleccions del 26 de juny. Aquesta iniciativa sorgeix dels partits polítics de Santa Coloma de Farners, tot i que conviden els dels altres municipis a afegir-s'hi.

La decisió adoptada afecta tot el material que cada partit penja habitualment als carrers durant les campanyes electorals: banderoles, cartells, pancartes, etc. Aquest acord dóna resposta a la demanda ciutadana de màxim estalvi en aquesta campanya electoral, atès que és una repetició de la que es va celebrar fa sis mesos i es considera que tothom coneix suficientment les candidatures que es presenten.

Aquesta decisió no afecta la resta de la campanya electoral, ja que sí que es preveu la celebració d'actes electorals i l'enviament domiciliari de paperetes i programes electorals.

Segons les dades facilitades pel Ministeri de l'Interior, el pressupost de la maquinària electoral per a les generals de desembre va ser de 130 milions d'euros, inclosos els 48 milions de Correus (vot a distància i propaganda), els 12,8 milions de l'escrutini i la difusió de les dades, 12,59 milions més de logística (paperetes, locals, campanyes de difusió) i 55,1 milions que es deixen les administracions públiques en tot el procés (per exemple, el desplegament de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat va costar gairebé 13 milions).

Arran de la possibilitat que aquesta despesa es tornés a repetir per les eleccions del juny, molts ciutadans han mostrat el seu desacord amb aquest cost. I, de fet, els partits polítics van assentar-se a negociar per reduir aquesta despesa i van arribar a un acord per penjar menys propoganda, però no han tancat cap decisió sobre reduir la despesa en una xifra concreta.