Un veí de Vilobí d'Onyar va trobar, dilluns passat, quatre cadells -tres mascles i una femella- abandonats a un contenidor del veïnat de Santa Margarida. Segons va informar el consistori, quan aquest veí els va trobar, els animals -de raça indeterminada- es trobaven dins una caixa de cartó col·locada al costat dels contenidors d'escombraries que hi ha instal·lat a l'entrada d'aquesta zona residencial.

L'home els va recollir, se'ls va emportar a casa i els va cuidar tota la nit, fins que ahir, treballadors del Centre d'Acollida d'Animals de la Selva -ubicat a Tossa de Mar- van poder recollir-los directament al domicili particular del vilobinenc. Habitualment, els animals abandonats o perduts són custodiats pel consistori fins que els recullen, en aquest cas, però, l'home es va oferir a fer-se'n càrrec personalment.

Un cop al Centre d'Acollida, es va poder determinar que els quatre cadells, de només un mes de vida, es troben en bon estat de salut. Tot i això, des del Centre van informar ahir que avui els visitarà el veterinari, que els vacunarà i els desparasitarà. Després d'un parell de setmanes en observació, els gossos ja podran ser adoptats, tot i que de moment, ningú s'ha interessat per ells, segons van informar del Centre d'Acollida de Tossa.

Així mateix, des d'aquest organisme van destacar que la majoria d'animals que els arriben han estat abandonats en urbanitzacions, boscos o escombraries i que actualment tenen una quinzena de cadells i uns 150 gossos.