L'empresari Gustavo Buesa ha quedat en llibertat després de declarar davant la Guàrdia Civil a la comandància de Girona sobre les suposades adjudicacions fraudulentes que l'Ajuntament de Lloret de Mar durant els mandats de Xavier Crespo va atorgar a la seva empresa, GBI Serveis. Els agents van arrestar Buesa dimecres a la tarda i ha passat la nit als calabossos.

El jutjat d'instrucció 2 de Blanes l'ha citat a declarar com a investigat el 21 de juliol, el mateix dia que passaran a disposició judicial el secretari i l'interventor de Lloret de Mar arrestats també dimecres i posats en llibertat un cop acabats els escorcolls. L'advocat de l'empresari, Carles Monguilod, creu que ha "quedat clar" que "no hi ha hagut cap tracte de favor" en els contractes d'escombraries i que es van "tramitar impecablement".

També ha explicat que, durant l'interrogatori, la Guàrdia Civil li ha fet preguntes relacionades amb la seva relació amb Jordi Pujol Ferrussola. "He fet constar la meva protesta perquè no té res a veure amb el que investiga el jutjat de Blanes i forma part d'un cas que ja està essent investigat a l'Audiència Nacional", ha explicat Monguilod.