17 de novembre de 2016
17.11.2016

Comissen 10 quilos i 262 plantes de marihuana a Lloret

Desmantellen un laboratori d'haixix, troben maquinària i 4.900 euros - La Guàrdia Civil i la Policia Local detenen una parella

17.11.2016 | 12:33
Comissen 10 quilos i 262 plantes de marihuana a Lloret

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Lloret de Mar han desarticulat un punt important de trànsit i cultiu de marihuana a la província de Girona i també han desmantellat un laboratori de fabricació d'haixix.

Gràcies a l'escorcoll d'un xalet de Lloret que es va fer ahir, els policies van comissar 10 quilos de marihuana i 262 plantes. A més, hi van trobar un laboratori d'haixix.

En total hi ha dos detinguts: una parella, ella té nacionalitat britànica i ell és un ciutadà croat. Ambdós van quedar arrestats com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Els agents d'ambdós cossos policials ahir van portar a terme l'explotació de l'Operació anomenada "Agonic", durant la qual es va descobrir una gran plantació de marihuana.

Tota la investigació es va iniciar el setembre quan agents de la Guàrdia Civil de Girona i de la Policia Local de Lloret de Mar van tenir notícies de la possible existència d'una plantació de marihuana de grans dimensions que podria estar situada a la zona de la urbanització La Soleia. Els dos cossos policials van començar a investigar i van fer el seguiment de la parella ara detinguda. I van veure que portaven un ritme de vida que no estaria lligat als treballs que realitzaven.

Durant els seguiments, els policies van sospitar que hi hauria una plantació a la casa del carrer Cantàbria de Lloret de Mar. Quan ho van tenir confirmat van decidir actuar. Ahir es van presentar al xalet i després d'obtenir el permís del jutge van inspeccionar l'immoble.

Van descobrir que al garatge hi havia un hivernacle perfectament adequat per al cultiu interior de droga. Durant l'escorcoll van comissar 262 plantes de marihuana, de gran alçada, uns 75 centímetres. També hi van trobar material i estris per al seu cultiu com ara ventiladors, aires condicionats, fertilitzants, entre altres.

Un laboratori d'haixix

Posteriorment en una altra zona de l'habitatge es va descobrir una premsa i un motlle per a la confecció final de les "pastilles de haixix", al mateix lloc van comissar una centrifugadora utilitzada per a la separació de les fulles de marihuana de la resta de la planta.

A la zona dedicada a l'habitatge també hi van trobar droga: 2,5 quilos de marihuana en diferents estats de processament (triturat, cabdells, tiges) i en un congelador situat en el mateix lloc 7,5 quilograms de cabdells congelats. Que ja estaven preparats per a ser convertits en haixix.

En una altra de les habitacions hi van localitzar 220 esqueixos de marihuana preparats per una nova collita i també van intervenir 4.900 euros.

Segons els dos cossos policials, amb l'explotació d'aquesta operació policial es desarticula un punt de trànsit i cultiu important a la província. I també es dóna per desmantellat un laboratori per a la fabricació d'haixix.

Davant dels fets, els policies van arrestar D.P., de nacionalitat croata i J.A.M, de nacionalitat Anglesa. De l'actuació i de les detencions, els policies va instruir diligències que van ser lliurades juntament amb els detinguts i el material i droga comissada al jutjat de guàrdia de Blanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook