L'Ajuntament de Blanes està estudiant si presentar-se com a acusació popular en el cas de l'assassinat, dilluns passat, d'una veïna del municipi presumptament a mans de la seva parella. Així ho va avançar ahir el consistori arran de la petició feta pel grup municipal de la CUP i l'assemblea antipatriarcal Sa Pedra Foguera en la qual remarcaven la importància «d'anar més enllà» dels acords adoptats en el ple i que «es faci un pas endavant en representació del poble» de Blanes.

El mateix dia de l'assassinat, el consistori blanenc va convocar un ple extraordinari a dos quarts de set de la tarda per condemnar el crim de violència masclista, decretar tres dies de dol oficial i mostrar la solidaritat del ple municipal envers la família de la víctima mortal, una veïna de la localitat de 40 anys que residia al barri d'Els Pins.

Posteriorment, es va fer un minut de silenci davant la casa de la vila i l'alcalde, Mario Ros, va llegir un manifest en nom de tots els regidors municipals. «Hem fet un front comú, ens hem unit en un rebuig unànime a la violència contra les dones» va començar Ros, afegint que «més enllà de la condemna i el condol a les víctimes per l'assassinat, el dol públic municipal també vol reivindicar el dret de totes les dones a viure una vida lliure de violències».

«La violència masclista no és un problema de les dones, és un problema de tothom, i no són casos aïllats ni inevitables» va remarcar el batlle blanenc, qui va demanar a les dones que viuen sota amenaça que demanin ajuda i al conjunt de la societat que no miri cap a una altra banda quan hi ha sospites de maltractament a la llar.

De moment, està previst que la setmana vinent es reuneixin tots els grups municipals per decidir si l'Ajuntament es presenta com a acusació popular, una proposta que, segons la CUP, ha estat «ben rebuda».

Una vintena de ganivetades

Els fets es van produir dilluns a la matinada en el domicili on residia la família a Blanes. Segons la hipòtesi dels investigadors, el detingut, parella de la víctima, de 41 anys i origen bolivià, va atacar la dona mentre estava estirada al llit i sense possibilitat de defensa.

La víctima presentava alguns talls a les mans i als avantbraços per intentar protegir-se de l'agressió. La parella, que tenia tres fills, estava en tràmits de separació.

Els forenses que dimarts van practicar l'autòpsia a la dona van determinar que va rebre una vintena de ganivetades fetes amb un ganivet de cuina de grans dimensions, algunes d'elles etzibades amb força i tan profundes que l'agressor li va arribar a enfonsar del tot la fulla del ganivet.

La víctima va ser enterrada ahir a les deu del matí a la parròquia Santa Maria de Blanes.