S´autolesiona amb un cúter després d´accidentar-se i acaba detingut pels Mossos d´Esquadra i la Policia Local de Sils per anar begut i amb el tacògraf manipulat. Això és el que li va passar a un camioner que va perdre la càrrega a la C-63 a Sils aquest dissabte. A més, va donar positiu al test d´alcoholèmia, quadruplicant el màxim permès (0,68 mg/l), que en aquest cas era de 0,15 mg/l en aire expirat.

El detingut, un home de 38 anys, de nacionalitat portuguesa i veí de Coïmbra (Portugal), va quedar arrestat com a presumpte autor d´un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l´alcohol i per falsificació de document públic (manipulació de tacògraf).

Els fets van passar el dissabte, al voltant de dos quarts d´onze de la nit a la carretera C-63, dins el terme municipal de Sils, on agents de la Policia Local de Sils i dels Mossos van ser alertats que un camió havia perdut part de la càrrega. En arribar al lloc, els agents van comprovar que una bobina de plàstic de grans dimensions havia caigut d´un camió i ocupava tot un carril. Uns metres més enllà hi havia un camió aturat i dins de la cabina el seu xòfer s'estava autolesionant amb un cúter.

Els agents van parlar amb el conductor, que es negava a sortir de la cabina i també es negava a ser atès pels serveis sanitaris, fins que van aconseguir que baixés de la cabina i deixés de ferir-se. Un cop els serveis sanitaris van assistir el conductor i van constatar que no presentava ferides rellevants, els agents van fer-li la prova de detecció alcohòlica davant els símptomes evidents que es trobava sota influència de begudes alcohòliques. El resultat va ser positiu amb un valor de 0,68 mg/l en aire expirat, més de quatre vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,15 mg/l en aire expirat.

Posteriorment els agents, en fer la inspecció de transports del camió, van detectar que l´home portava el tacògraf manipulat, consistent en un dispositiu magnètic col·locat al sensor de la caixa de canvis i marcava un descans fictici. Davant els fets els agents van detenir el xòfer, que no tenia antecedents, i va passar el dia 29 a disposició del jutjat de Girona.