Una ronyonera amb documentació i 1.800 euros en metàl·lic. Això és el que van trobar i retornar al seu propietari la Nerea i la Cristina, dues joves de Fogars de la Selva. Segons va donar a conèixer ahir la Guàrdia Municipal d'aquesta localitat selvatana a través de les xarxes socials, els fets van tenir lloc aquest dimarts quan les dues noies, de 17 anys, van trobar una ronyonera abandonada a la terrassa d'una cafeteria.

En el seu interior hi van trobar la documentació d'un home de nacionalitat croata, 1.800 euros en metàl·lic i altres objectes personals.

Les noies van agafar la ronyonera i la van portar fins a les dependències de la Guàrdia Municipal, que es va posar en contacte amb la persona que apareixia a la documentació trobada. Segons va explicar el cap d'aquest cos, Salvador Martínez, la ronyonera va resultar ser d'un camioner croat que se l'havia oblidat a la terrassa d'una cafeteria de Fogars i que ja la donava per perduda. Els 1.800 euros en metàl·lic corresponien a la recaptació de la feina feta.

El conductor es va desplaçar fins a les dependències policials on, incrèdul, va poder recuperar les seves pertinences intactes. «El camioner ha abandonat les nostres dependències fent salts de satisfacció i amb una cara que anava des de la incredulitat a l'alegria, passant per la gratitud», assegurava la guàrdia municipal de la localitat a través de les xarxes socials.

Casualitat afortunada

Les dues joves que dimarts van trobar la ronyonera són les mateixes que a finals de juliol ja van trobar una motxilla que havia perdut un taxista de Tordera i dins de la qual hi havia uns 600 euros en metàl·lic, una cadena d'or i un llapis de memòria, entre altres objectes.

En aquella ocasió, els fets van tenir lloc el dia 23 de juliol quan, a la nit, tres noies de Fogars -entre elles, la Nerea i la Cristina- van trobar una motxilla abandonada en un camí de la localitat.

A dins de la bossa hi van trobar uns 600 euros en metàl·lic, documentació i una cadena d'or. Les noies van portar la motxilla a la Guàrdia Municipal del poble, que van comprovar que pertanyia a un taxista de Tordera que l'havia perdut.

Amb la col·laboració de la policia local d'Hostalric, els agents van retornar la bossa al seu legítim propietari, que va poder recuperar fins a l'últim cèntim. Els diners van resultar ser la recaptació de diversos dies de feina.

El camioner i el taxista, però, no han estat els únics que aquest estiu han pogut recuperar les seves pertinences. A principis de juliol, la policia d'Hostalric va poder retornar dues motos de gran cilindrada a un veí de Breda. Els vehicles havien estat robats el dia 4 de juliol d'un domicili bredenc juntament amb altres objectes de l'interior de l'habitatge. Va ser dos agents fora de servei qui van descobrir les dues motocicletes amagades en una zona boscosa dels afores d'Hostalric. Després de comprovar la identitat del propietari de les motocicletes a través de les matrícules, els agents s'hi van posar en contacte i les hi van entregar.