Les barraques de la Festa Major de Santa Coloma de Farners ballaran enguany al ritme de La Pegatina. El grup català encapçala la programació musical, que compta amb tres nits de concerts al Parc de Sant Salvador del municipi.

Les barraques obriran avui amb una vesprada-nit de reggae a mans del grup Rise Up System.

La gran nit arribarà demà amb l'actuació de La Pegatina, el millor revulsiu emocional que pot haver damunt d'un escenari. La seva festa és inusual en tant que enèrgica, divertida i ballable. Mai es cansen de repartir alegria i bogeria allà on van. Se'ls ha vist a més de 30 països (Mèxic, Argentina, Equador, Uruguai, Xile, Xina, Japó, Canadà i gran part d'Europa) i ja superen els 1.100 concerts amb només 15 anys de vida. El seu estil és variat: passen del merengue a la rumba o a l'ska amb gran facilitat i poden fer embogir el públic amb punk gitano o, simplement, amb càntics hooligans. Versàtils i sempre anaeròbics, La Pegatina ja ha editat set discos, un documental i, fins i tot, un videojoc. Ara, els integrans de La Pegatina fan parada a Santa Coloma de Farners.

A la mateixa nit actuarà un altre grup de renom, Roba Estesa. Es tracta d'un grup femení de música festiva i combativa nascut l'any 2011 al Camp de Tarragona. Roba Estesa fusiona les músiques urbanes i festives amb la instrumentació i melodies folk. En l'àmbit textual, investiguen com parlar de les contradiccions quotidianes partint d'un marc teòric que enllaça les seves experiències des de l'esperit crític: el feminisme. Les integrants del grup presentaran el seu darrer treball Desglaç, un disc de 12 temes que busca potenciar la lluita i la presència de la dona a gran escala i explicitar el poder d'una col·lectivitat.

La nit del dissabte estarà marcarda per l'actuació de l'Orquestra Maribel. Les versions dels hits més actuals i més coneguts de la història de la música faran embogir les barraques de Santa Coloma.

La programació s'esté fins el diumenge amb Raggatuning. És el clar exemple de la capacitat d'innovació del gènere de les versions i de la seva destresa per a connectar millor que ningú amb les ganes de festa del públic. Una formació explosiva que reformula els grans hits de l'estiu, les sintonies televisives més populars i els jingles publicitaris amb sons llatins, tropicals, funkoides, electrolatino i discotequers.