El nombre d'aldarulls i baralles registrats per la policia a la zona propera a la discoteca Arena de Blanes gairebé s'ha duplicat respecte al 2017. Així ho recull un informe elaborat per la policia blanenca en el qual s'especifica que de l'1 de gener fins al 12 de setembre d'aquest any ja s'han produït 71 incidents, 27 més que al llarg de tot el 2017, quan se'n van registrar 44.

Una problemàtica que, tal com va avançar Diari de Girona, els veïns de la zona dels Pins i la Plantera han denunciat reiteradament i durant anys, i que es va agreujar el passat 11 de setembre a causa de l'arribada massiva de joves provinents, sobretot, del Maresme i l'àrea metropolitana de Barcelona, per assistir a la festa «El gran remember de l'estiu», que organitzava l'establiment.

Segons el consistori, aquella nit la policia va haver d'intervenir en una trentena de casos relacionats amb aglomeració de gent, un petit incendi, trencament de vidres o càrregues contra els agents uniformats, entre altres.

De fet, els propietaris i llogaters d'habitatges situats davant o al voltant de la discoteca Arena asseguren, que setmana sí, setmana també, han d'aguantar crits i baralles a altes hores de la matinada; vòmits i orins en carrers i entrades de cases i edificis o grups de joves bevent alcohol a la via pública.

Per tot plegat, l'Ajuntament va emetre ahir un decret d'alcaldia en el qual obliga la discoteca a tancar a les quatre de la matinada en lloc de les sis com es feia fins ara i durant nou mesos. Aquesta reducció horària ja es va aplicar el gener del 2017 i va durar tres mesos.

«Ens veiem en l'obligació de tornar a aplicar aquesta mesura, perquè l'increment d'aldarulls i baralles al carrer començava a ser molt preocupant», va assegurar ahir l'alcalde de Blanes, Mario Ros. En aquest sentit, el consistori va precisar que la decisió de restringir l'horari «s'ha precipitat» perquè els «problemes de seguretat i convivència s'han agreujat els darrers mesos» i la problemàtica ha «crescut progressiva i exponencialment durant aquest 2018».

Aquesta mesura es va acordar en una reunió celebrada la setmana passada entre l'alcalde, el director dels Serveis Territorials d'Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta; els caps de la policia local i dels Mossos d'Esquadra de la Selva Litoral, Joan García i David Castro, i representants de Discoteca Arena.

«El decret és il·legal»

Per la seva part, la patronal catalana de l'oci nocturn, Fecasarm, va assegurar ahir que els propietaris del local encara no havien rebut el decret d'alcaldia i va avançar que el portaran al Jutjat Contenciós Administratiu de Girona. «Pel que hem pogut saber, el decret és il·legal», va assegurar el representant de la patronal, Joaquim Boadas. E

n aquest sentit, el també advocat va explicar que el decret es basa en una llei del 2011 que estableix que la reducció horària es pot fer de manera «excepcional». «Mai es pot aplicar per nou mesos. Per això entenem que és una revocació encoberta de la llicència perquè s'està posant en risc la viabilitat del negoci», va lamentar Boadas.

Segons la patronal aquesta decisió suposa «d'entrada» l'eliminació de 26 llocs de treball dels 80 que crea la discoteca. «És un perjudici gravíssim» va dir el portaveu de la patronal, qui va afegir que demanaran la suspensió dels efectes del decret fins que es dicti sentència.