Els dos trams del Camí de Ronda de Blanes que s'han posat en marxa aquest 2018 estan inclosos en la candidatura perquè siguin declarats Patrimoni Mundial per la Unesco com a paisatge cultural. Per això, aquest dissabte, una vintena de socis d'Amics de la Unesco de Girona van fer una visita in situ a aquest nou atractiu turístic i cultural de la vila blanenca.

El primer tram del recorregut, abans d'anar al camí de ronda, va consistir en fer una visita guiada al Jardí Botànic Marimurtra, on els va donar la benvinguda el seu director-gerent, Josep Borrell. Després de recórrer el Jardí Botànic, la visita del grup de socis d'Amics de la Unesco -encapçalats per la presidenta de Girona, Dolors Reig- va continuar al primer dels dos trams del camí de ronda de Blanes que s'han posat en marxa enguany. Ho van fer sota el guiatge d'Aitor Roger, tècnic de l'Arxiu Municipal de Blanes, i gran coneixedor de centenars de detalls d'aquest municipi.

El guia va fer un passeig literari per conèixer la història d'aquest bocí de Blanes i els seus entorns, els personatges il·lustres que l'envolten, i sobretot els escriptors i poetes que s'han inspirat en aquests paisatges.