L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) preveu licitar la construcció de la nova depuradora d'aigües residuals a Maçanet de la Selva l'any vinent amb un cost de 5,3 milions d'euros. Es construirà als terrenys adjacents de l'actual planta del polígon de Puigtió. El projecte ja està a informació pública i es pot consultar fins a finals de desembre a les seus de l'ACA a Barcelona i Girona, a l'Ajuntament i per via telemàtica. La nova depuradora tindrà una capacitat de tractament de 2.000 m3/dia, el doble que la planta que hi ha actualment i que està en servei des del 1979. El 1995 es va ampliar.

Segons l'ACA, s'impulsa la construcció de la nova depuradora d'aigües residuals a Maçanet perquè l'actual havia quedat obsoleta i feien falta importants actuacions estructurals per modernitzar-la. La nova planta garantirà les necessitats de sanejament fins al 2042. La depuradora sanejarà l'aigua residual del nucli urbà de Maçanet de la Selva, el nucli del Molí i dels polígons industrials de Puigtió, Can Roure i la Torderola. Els treballs estan pressupostats en més de 5,3 milions d'euros i es preveu que les obres es puguin licitar durant el 2019.

El nou tractament de la planta, que serà de tipus biològic i amb reducció de nutrients, també millorarà la qualitat de l'aigua tractada.