El ple de Blanes va aprovar ahir, de manera provisional, el nou pla d'Ordenació Urbanística Municipal, un tràmit pendent des del 2015 quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va declarar nul el del 2010 en considerar insuficient l'estudi sobre inundabilitat. Per això, i des de fa quatre anys, el POUM vigent en aquesta localitat és el de l'any 1981. Aquest nou pla es va aprovar de manera inicial el passat 29 de juny del 2017 i després de mesos de reunions, fracassos i discrepàncies propiciat per l'intent de l'equip de govern (PSC-CiU) d'incorporar-hi les ampliacions dels càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa fetes al marge de la llei fa més de 20 anys.

Ahir i després de més d'un any i mig de modificacions, al·legacions i resolucions, finalment el pla va ser aprovat de manera provisional amb 15 vots a favors (PSC, PDeCAT, ERC, ICV-EUiA, Batega), dos en contra (la CUP) i dues abstencions (Cs). No hi van ser presents la regidora ecosocialista, Dolors Rubio, ni el de Batega, Lluís Yubero. Ara el pròxim pas serà l'aprovació definitiva per poder deixar enrere del tot el pla urbanístic de 1981.

Canvis respecte el de 2010

L'encarregada d'explicar el nou POUM va ser la regidora d'urbanisme, Pepa Celaya, qui va remarcar que és el mateix que es va aprovar el 2010, però adaptat a la legislació actual. Segons va relatar Celaya, s'incrementarà la superfície dels espais lliures de la ciutat, amb 11,50 hectàrees de nous parcs i jardins i es desqualificaran 6,5 ha de terrenys urbanitzables a Serrallarga i Mas Palou. També preveu reordenar la xarxa viària amb la creació d'un nou eix urbà, la Ronda Oest, que connectarà la rotonda de la CEB (Gi-600) amb la carretera d'Accés a la Costa Brava, Estació de Tren, carretera de Malgrat i fins a l'Avinguda Catalunya.

El POUM també descarta el sector industrial a la ronda oest, perquè és zona inundable. En àmbit turístic, s'incrementaran 5.700 noves places hoteleres. Actualment, a Blanes hi ha 11 hotels amb un total de 3.162 places, per la qual cosa la suma total serien de 8.800 places.