En les darreres setmanes s'han produït almenys quatre robatoris perpetrats i fins a tres intents en diferents habitatges de la urbanitzaciót i tres robatoris en cases de Vilobí d'Onyar. Robatoris que se sumen als que es van produir a finals d'any a llocs com Sils, Santa Coloma de Farners o el municipi de Vilobí, entre molts altres. Arran de l'alarma social generada per aquest increment de robatoris, el ple del Consell Comarcal va aprovar dimarts una sèrie d'acords enfocats a reclamar un enduriment de les penes imposades als lladres de domicilis o per demanar més vigilància i recursos policials, entre altres.

Segons va explicar ahir el president de l'ens, Salvador Balliu, aquests acords es van elaborar després de la trobada sobre seguretat que es va fer el gener passat a la seu del consell entre els alcaldes, els Mossos d'Esquadra i el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta.

«A la trobada, l'Albert Ballesta ens va explicar que només el 8% dels detinguts per robatoris han entrat a presó», va destacar Balliu. Segons el també alcalde de Caldes, després de la reunió es va arribar a la conclusió que els lladres que actuen a la Selva són especialitzats a entrar en habitatges, actuen en diferents llars en poques hores i es mouen molt de pressa d'un territori a l'altre.

Per aquest motiu, des del Consell es van redactar vuit acords per reclamar actuacions tant a la Generalitat com al Govern espanyol que es van aprovar en el ple per 29 vots a favor (PDeCAT, IdS, ERC, PSC, PP, Entesa i no adscrits) i dues abstencions (CS i CUP).

Entre els acords més destacats hi ha el de: reclamar al Govern espanyol els «més de 800 milions d'euros que es deuen a la Generalitat» per revertir-los en una millora dels recursos dels Mossos d'Esquadra; que el Parlament català i el Congrés dels Diputats sol·licitin una modificació del Codi Penal per elevar les penes per robatoris; instar els governs municipals a signar el conveni amb Interior per instal·lar lectors de matrícules en els municipis amb caràcter immediat; o que s'ampliïn les competències dels cossos de vigilants municipals, entres altres.