L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) demana als partits polítics de Lloret de Mar que els expliquin les propostes que tenen en els seus programes electorals per lluitar contra els apartaments il·legals en el municipi.

Des de l'entitat demanen que se'ls tingui en compte a l'hora de dissenyar noves polítiques. De fet, la plataforma ha proposat que l'Ajuntament augmenti les inspeccions als apartaments il·legals i que aquestes siguin més efectives. També han proposat fer un llistat de totes les persones que lloguen habitatges per usos turístics sense tenir-ne llicència i així la policia pugui actuar.

Des de l'ATA creuen que el gran nombre d'habitatges turístics sense llicència al municipi fa que la seva imatge quedi afectada negativament.

En aquest sentit, l'associació ha començat les trobades amb els diferents partits que es presenten a les municipals per mostrar-los aquestes propostes i conèixer les de cada formació. La primera trobada ha estat amb el PSC.

Reunió amb els partits

«Estem a favor d'augmentar la inspecció d'habitatges turístics i, si és necessari, ampliar els recursos que s'hi destinen», apunta el cap de llista del PSC a Lloret, Francisco Pastor. La trobada, assegura, ha servit per posar-nos en contacte i per conèixer les demandes de Plataforma d'Habitatges d'Ús Turístic de Lloret, membre de l'ATA.

Un altre dels partits amb qui també s'ha reunit l'entitat és amb CiU. Així, el regidor de l'Àrea de Serveis Turístic, Jordi Sais, explica que durant aquesta legislatura s'han realitzat diverses actuacions normatives sobre la qüestió. Entre elles, destaquen el Pla Especial dels Habitatges d'Ús Turístic (HUTs) per regular les zones del municipi on es pot desenvolupar l'activitat i l'Ordenança Muncipal que habilita el consistori per tenir un millor control sobre l'ús dels HUTs.

La nova ordenança que va posar en marxa el consistori l'abril passat estableix una sèrie de mesures que els negocis que desenvolupen l'activitat han de complir com les cèdules d'habitabilitat i l'obligatorietat d'instal·lar plaques informatives als habitatges amb aquesta activitat.

Més regulació

Pel que fa a el pla especial, preveu que com a màxim el nombre d'HUTs ha de ser el 10% del parc immobiliari de Lloret. «Nosaltres no anem en contra dels habitatges d'ús turístic sinó en contra dels que ho fan de manera il·legal», insisteix Sais. En els pròxims dies, l'associació preveu reunir-se amb la resta de formacions del municipi.