El cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas, va demanar ahir als votants el «màxim suport» per a la seva formació a les eleccions del pròxim 28 d'abril per tal de mostrar a l'Estat que «l'única solució és negociar» la sortida de Catalunya d'Espanya. Cuevillas va fer aquestes declaracions ahir a Santa Coloma de Farners, localitat que va escollir per desenvolupar-hi el seu primer acte electoral de campanya a la província de Girona. «En aquestes eleccions del 28-A hem d'obtenir el màxim de suport i força per fer veure a Madrid que l'única solució és seure i negociar la sortida de Catalunya d'Espanya», va reivindicar el candidat de Junts per Catalunya durant la seva visita a la capital selvatana.

Cuevillas també va emfatitzar la situació «anòmala i excepcional» en la qual es desenvolupa aquesta campanya electoral. Precisament, divendres passat -el primer dia de campanya- va visitar, els candidats de Junts per Catalunya a les altres tres circumscripcions: Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez, empresonats a Soto del Real. «La nostra és una candidatura electoral transversal, que vol fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre», va afegir el número 1 de JuntsxCat per Girona. «Necessitem una gran majoria per proclamar al Congrés i al Senat que la llibertat i la dignitat guanyaran a la deriva repressiva de l'Estat», va concloure.

En la seva visita a Santa Coloma de Farners, Jaume Alonso-Cuevillas va visitar el mercat setmanal acompanyat de la cap de llista de Junts per Catalunya al municipi, Susagna Riera. Després de l'acte a la capital selvatana, el candidat es va desplaçar fins a la localitat d'Anglès, on va participar en un dinar tertúlia a l'Antiga Fàbrica Burés i en les presentacions de les candidatures de Riudellots de la Selva, Breda i Campdevànol.