Lloret de Mar, municipi que s'ha proposat fer-se un forat al mapa de turisme gastronòmic, va presentar ahir la 19a edició de les Jornades Gastronòmiques de l'arròs que començaran demà i s'allargaran fins al dia 2 de juny. Enguany, aquest esdeveniment comptarà amb la participació de 26 restaurants i hotels i de l'Escola d'Hostaleria.

La presentació de la cita, que es va fer a l'hotel Evenia Olympic Palace, va comptar amb la presència de l'alcalde, Jaume Dulsat, el qual va destacar que les jornades donen al municipi «visibilitat gastronòmica», a la vegada que exerceixen de «tret de sortida a la temporada turística» i «ajuda a fer marca». Per la seva part, el president de l'Associació de Bars i Restaurants, Nino Gómez, va reivindicar l'oferta culinària d'un municipi que ha viscut sempre amb vista al mar i ha defensat el «tresor» que suposa comptar amb una dieta tradicional com la mediterrània.

També el vicepresident del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Joan Masó, va subratllar en la seva intervenció l'evolució experimentada per la proposta gastronòmica els últims anys.

Les jornades de l'arròs inclouen premis al restaurador que obtingui més publicacions en xarxes socials i regalen als clients dues hores d'aparcament gratuït, així com entrades per als jardins botànics de Santa Clotilde.

Actualment, aquesta localitat selvatana té setze establiments reconeguts amb el segell Amed. Aquest certificat que atorga l'Agència de Salut Pública de Catalunya té a veure amb una de les dues línies que contempla tot aquest treball a favor de l'oferta culinària, la que té a veure amb els hàbits de consum i amb una oferta de proximitat.