L'Ajuntament de Riudellots de la Selva va lliurar ahir les claus d'un habitatge de titularitat municipal, en condicions de lloguer social, a tres membres d'una família nigeriana sol·licitants de protecció internacional. La iniciativa es fa emmarcada en un programa estatal d'acollida de refugiats i no és la primera vegada que es realitza a la localitat.

L'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, va signar ahir el contracte de lloguer i va lliurar les claus del pis als nous inquilins. El consistori no és la primera vegada que participa de la iniciativa, ja que l'any 2017 va establir un conveni amb Creu Roja per tal de posar a disposició de l'ONG un habitatge per al desenvolupament i coordinació del projecte d'acollida i integració de persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades.

Aleshores, l'Ajuntament va esdevenir el primer consistori de les comarques gironines que col·laborava amb la Creu Roja facilitant un habitatge per aquesta finalitat.

«Amb la signatura d'aquest conveni l'Ajuntament de Riudellots de la Selva es va comprometre a llogar un pis de propietat municipal a persones refugiades en fase d'integració del programa d'acollida estatal», explica l'alcaldessa, Montserrat Roura.

Crisi humanitària

En aquest sentit, l'arrendament queda fixat per un període de 6 mesos i per un import simbòlic per sota del preu de mercat. A més, segons el consistori, fins avui han passat pel pis social de Riudellots de la Selva un total de sis persones de nacionalitats diverses, entre les quals la Costa d'Ivori i Gàmbia.

Així, l'habitatge és de propietat municipal i es va inscriure a l'inventari de recursos disponibles per a l'acollida de refugiats creat per la Generalitat de Catalunya arran de la crisi humanitària produïda per la guerra de Síria.