L'escola Joquim Ruyra de Blanes incorpora aquest curs 2019-2020 un nou programa educatiu de vela, Vela Escolar, per als alumnes de 5è de Primària. Es tracta d'una activitat curricular que es farà en deu sessions en horari escolar per a 25 alumnes.

Segons el consistori, el projecte té un conveni de cinc anys a l'escola Joquim Ruyra, però l'objectiu és incorporar-lo en altres escoles municipals. L'activitat la va presentar ahir el director tècnic del Club de Vela Blanes, Juan Miguel Aguirre, al Consell Escolar.

El programa Vela Escolar té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è dels centres educatius del litoral català i, segons els promotors, ha estat premiat com «la millor iniciativa o projecte educatiu que, a través de la pràctica esportiva de lleure i l'activitat física, cerca la formació integral de la persona i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, especialment del col·lectiu infantil».

Els objectius del projecte

El consistori informa que el centre Joquim Ruyra de Primària de Blanes també podrà gaudir del projecte a partir d'ara mitjançant les embarcacions de l'Escola de Vela del Club de Vela Blanes. El club té com a prioritat promocionar l'esport de la vela, potenciar el treball en equip, el respecte al medi ambient i el descobriment del litoral català. En aquest sentit, la Federació Catalana de Vela apunta que aposta pel Club de Vela Blanes, que fa 13 anys que treballa en el sector de l'esport nàutic amb alumnes i que des de fa cinc anys realitza l'activitats del bateig de mar -aquesta darrera, contemplada a la guia de recursos educatius de per als alumnes de cicle superior de Primària de les escoles públiques de Blanes.

Els promotors del projecte Vela Escolar per als alumnes de 5è de Primària de Blanes són la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l'esport, el Club de Vela Blanes i l'Ajuntament.