L'executiva del grup municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT Segons fonts de l'executiu, el president, Rafael Montells, ho va comunicar dimecres al vespre als tres regidors del partit -que es van presentar a les darreres eleccions municipals sota la marca de Junts per Catalunya.

Montells va explicar en declaracions a Diari de Girona que la decisió de dimitir en bloc respon a «una falta d'entesa important» i també «desavinences de comunicació» amb els tres regidors -Mia Ametller, Joel Comas i Mònica Rabassa. Tot i que Montells no va incidir en els motius concrets que l'han portat a ell i al seu equip a dimitir conjuntament, va recordar que quan va acceptar el càrrec -a principis d'estiu- el repte «era molt gran»: «Vaig sortir escollit president i teníem moltes ganes de guanyar, el nostre objectiu era aconseguir una victòria important a les urnes en el següent mandat per poder fer canvis reals a Blanes». Per l'expresident, l'executiva «s'ha vist amb l'obligació» de prendre la decisió de dimitir: «Ens podríem haver quedat fingint però penso que davant una falta d'entesa important hem pres aquesta decisió que era la millor».

Per la seva banda, Albert Robert, membre de l'executiva comarcal del partit, no va descartar la possibilitat de «reconduir» la situació: «Jo entenc que s'ha de solucionar... La seva feina es fa per amor a l'art, penso que tenien un equip molt vàlid i si es pot solucionar doncs s'hauria d'intentar». Robert es va mostrar equidistant davant la situació i va reconèixer que «no puc saber del tot com està perquè encara no he parlat amb totes les parts. Al final jo estic a Lloret i allà per sort ens portem tots molt bé».

Segons el dirigent, el proper pas hauria de passar per celebrar una reunió per «intentar solucionar les coses» i en cas que no fructifiqui «el següent pas serà celebrar una assemblea per trobar una nova executiva al municipi».

Futur incert

Un dels edils del partit a l'Ajuntament, Joel Comas, no va explicar els motius de la problemàtica i va manifestar que «respecta» la decisió. Segons el regidor, a partir d'ara caldrà «crear un grup de treball per afrontar la situació». Comas va afegir que «en temps convulsos hi ha gent que pot decidir fer un pas endavant o un pas enrere» i va destacar que «s'ha de fer càrrec de la situació el president comarcal del partit».

D'altra banda, la cap de llista al municipi, Mia Ametller, va destacar que tot i la dimissió dels quatre membres de l'executiva, els tres regidors «seguim units i continuem treballant de manera conjunta».

En aquest sentit, Ametller tampoc va explicar els motius de la dimissió de l'executiva i va emplaçar al comitè provincial a fer una reunió per explicar als afins del partit els canvis que hi ha hagut aquesta setmana a Blanes. Finalment, la regidora va descartar que la dimissió afecti la feina del grup a l'Ajuntament.