Els comuns de Caldes de Malavella han impulsat una recollida de signatures amb l'objectiu de pressionar l'equip de govern perquè es comprometi a posar un servei nocturn d'urgències al Centre d'Atenció Primària (CAP).

Fonts del partit van detallar que la iniciativa compta amb el recolzament dels grups municipals de SOM i Ciutadans, que ja van recolzar la formació morada quan va proposar aquest punt al ple, una proposta que es va desestimar amb els vots en contra de Junts per Catalunya (JxCat) i l'abstenció d'Esquerra Republicana (ERC).

Tot i que es tracta d'una competència de la Generalitat, els comuns proposen que l'Ajuntament estudiï incorporar un metge i un infermer de 20 h del vespre a 8 h del matí -ja que durant aquesta franja horària no hi ha servei d'urgències i els ciutadans s'han de desplaçar a Santa Coloma de Farners. Des dels comuns asseguren que «amb 8.000 habitants, Caldes hauria de tenir un servei nocturn per a casos greus».

El següent pas

Segons els morats, a Montcada i Reixach es va fer una proposta similar, que es va acabar desestimant pels elevats costos: «A Caldes, en ser quatre vegades més petit, podria ser un projecte viable», va apuntar el regidor de Caldes en Comú, José Sánchez. Segons el dirigent, el primer pas hauria de ser demanar un estudi de costos a l'Institut Català de la Salut, que és l'òrgan que té la competència sobre aquests afers.