16 de gener de 2020
16.01.2020

L'Espai Aquae de Caldes de Malavella obre les portes al públic

El centre d'interpretació i recerca del patrimoni caldenc té com a fil conductor l'aigua i va ser inaugurat a l'agost

16.01.2020 | 00:30
L'Espai Aquae està ubicat a l'antic castell de la localitat.

El centre de recerca, didàctica i interpretació del patrimoni de Caldes, l'Espai Aquae, ja ha obert les portes al públic, després de ser inaugurat oficialment l'agost passat. Segons va informar ahir el consistori, l'espai estarà obert d'octubre a maig, de dimecres a dissabte, de deu del matí a una del migdia i de cinc a set de la tarda, i els diumenges i festius, en horari de matins. De juny a setembre l'espai obrirà de dimecres a divendres amb el mateix horari, excepte pel que fa a l'hora de tancament, que s'allargarà fins a les vuit del vespre. L'entrada té un cost de 3 euros, i la reduïda, de 2 euros (per a nens i nenes de 6 a 12 anys, amb Carnet Jove, jubilats o grups de més de 15 persones). També s'ofereixen visites i propostes combinades per a grups escolars de visites al centre i tallers didàctics.

Està ubicat a l'antic castell de Caldes, en un centre d'uns 400 metres quadrats i té com a fil conductor l'aigua. Hi ha cinc espais diferenciats que acullen temàtiques diferents: Terra de volcans, Unes aigües especials, L'aprofitament humà de les aigües, La indústria de l'aigua, Tallers i recerca.

De fet, al final del recorregut hi ha un espai on els més petits poden treballar com si fossin veritables arqueòlegs amb la reproducció de l'excavació d'un bòvid sencer.

A la planta superior hi ha un audiovisual sobre la tasca que es realitza al Camp dels Ninots, a més del laboratori on es treballen les mostres que es troben en cada campanya. Al recinte hi ha materials originals de fa 3,2 milions d'anys.

«És tot un orgull poder dir que ja tenim el centre disponible perquè el visiti tothom qui vulgui. Hem treballat molt en aquest projecte, que explica els orígens de Caldes i la importància que té l'aigua per a nosaltres. Ara podrà veure-ho tothom i esperem que tingui molt bona acollida entre els caldencs i caldenques i entre la gent que ens visita», va valorar l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook