Diverses organitzacions ecologistes denuncien la destrucció del bosc de ribera a la riera d'Arbúcies, a Sant Feliu de Buixalleu.

Asseguren que durant el cap de setmana passat van transcendir imatges a les xarxes socials que els alertaven de "la completa destrucció d'aquest ecosistema" en aquest punt del Baix Montseny.

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny (CSM), Ecologistes en Acció (EeA), SEOBirdlife i altres entitats ecologistes de Catalunya denuncien que aquests treballs forestals "desmesurats no estan de cap manera justificats".

Arran d'una publicació a Twitter, afirmen en un comunicat, van poder descobrir que s'estava fent "una tala massiva d'arbres deixant tota la llera i planes d'inundació de la riera sense cap tipus de vegetació arbòria i arbustiva". A més a més, van constatar la tala d'un bosc de verns, un hàbitat considerat com a prioritari -màxima protecció- per la Directiva Hàbitats de la Unió Europea destaquen en la nota de premsa.

Aquesta actuació, setencien les entitats "ha deixat la llera de la riera completament desforestada, suposant això un greu perill davant noves riuades".

Les actuacions, segons les entitats ecologistes, "estarien emmarcades dins dels ajuts atorgats a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per treure tots aquells elements susceptibles de resultar un perill" davant noves riuades a causa del passat temporal Gloria. Segons detallen, aquests treballs els estaria desenvolupant l'empresa pública Forestal Catalana sota control d'agents de medi ambient.

Atesos aquests fets, aquestes entitats estan estudiant la possibilitat de presentar una denúncia a la Fiscalia per delicte mediambiental.