La circulació ferroviària entre Blanes i Malgrat de Mar es va reprendre ahir després d'haver estat interrompuda des del gener a causa del temporal Gloria. Les riuades es van emportar el pont que creuava la Tordera i fins aquest desembre els operaris han estat treballant per restituir-lo. Els primers trens, però, van passar amb retards superiors als quinze minuts. A més, els passatgers van viure moments de confusió per saber per quina via sortiria el primer tren i això va provocar corredisses de gent. Tot i així, la majoria d'usuaris estaven satisfets per tornar a utilitzar la connexió ferroviària, ja que s'estalvien uns vint minuts de trajecte.

El temporal Gloria va provocar moltes destrosses en el territori gironí, però una de les zones més afectades va ser Blanes, que va perdre dues grans infraestructures que comunicaven el municipi amb el Maresme. D'una banda, el pont per a vehicles de la GI-6831, que l'augment del cabal de la Tordera es va emportar riu avall. Al costat hi havia el pont ferroviari que també connectava Blanes amb Barcelona, una via molt utilitzada. Aquest pont també va desfalcar-se i l'aigua se'l va endur per davant. Mentre s'ha reconstruït, Renfe ha unit per autobús les estacions de Blanes i Malgrat.

Tot i això, des d'ahir, la connexió ferroviària torna a ser una realitat. L'estrena del nou pont, però, va quedar una mica deslluïda perquè els primers trens van sortir amb un retard d'uns vint minuts. A més, es van viure algunes corredisses de passatgers entre andanes per poder agafar el primer tren. El motiu és que, si bé per megafonia anunciaven que el comboi amb sortida des de Blanes seria per la via 4, a la via 1 se'n va aturar un altre procedent de Maçanet de la Selva. Això va fer despistar els viatgers, que van anar corrent per agafar l'altre tren, per poder arribar abans a Barcelona, sense tenir cap garantia de quin sortiria abans. Tot i els retards, però, els viatgers es mostraven contents de tornar a fer servir el tren. Per exemple, l'Antonia García va explicar que era «complicat» fer el canvi entre el bus i el tren a l'estació de Malgrat, i per això ara està satisfeta de no haver de baixar del vagó fins a Barcelona. «És molt més còmode», va afirmar.

Per la seva banda, l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va anar a primera hora del matí fins a l'estació del municipi per veure el funcionament de la nova connexió ferroviària. Canosa va recordar que és un mitjà utilitzat per molts veïns de Blanes.