Els Mossos d'Esquadra han detingut un segon assaltant que va entrar a robar en una casa de Vilobí d'Onyar (la Selva) el passat 2 de gener. El primer dels lladres va quedar ferit en una cama, després que l'amo del domicili el disparés.La investigació dels Mossos d'Esquadra ha portat a la detenció d'un segon home amb relació a l'assalt que s'espera que passi a disposició del jutge en les properes hores. La investigació encara està oberta i no es descarten més detencions.

Els fets van tenir lloc la matinada del dia 2 de gener quan un grup d'assaltants van entrar en una casa del carrer Avellaner número 18, de la urbanització Cal Ferrer i Pagès de Vilobí d'Onyar (la Selva).

Els propietaris de la casa estaven dormint quan van entrar els lladres. Aquestes persones els van intimidar amb una arma blanca per tal d'obtenir el botí.

En aquell moment, l'amo de la casa va agafar una escopeta que tenia i va disparar contra un dels lladres. L'hhome el va ferir a la cama.

El propietari de la casa, segons van informar en els seu moment els Mossos, té llicència d'armes i és caçador habitual. Hauria dispsarat amb una de les escopetes que utilitza habitualment per a la cacera.

Van fugir en cotxe

Després de dispsar i ferir un dels lladres, la resta de persones que formaven part del grup que va assaltar la casa van poder fugir amb un cotxe.

La família va trucar el 112 cap a dos quarts de sis de la matinada per alertar de la situació i els Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que es va desplaçar fins al lloc dels fets.

Els assaltants van fer un tall amb una falç molt petita a la mà de la víctima.

L'amo de la casa també va patir una rascada molt lleu al cap amb la mateixa falç, mentre els diversos assaltants l'estaven intimidant.

El lladre que va rebre el tret d'escopeta a la cama va ser traslladat en ambulància a l'hospital Josep Trueta de Girona. L'home va haver de ser operat d'urgència, tot i que es va informar que no es temia per la seva vida.

Va ser el primer detingut. Però la investigació dels Mossos d'Esquadra va continuar i ahir es va informar que hi havia un segon detingut amb relació al mateix assalt. El detingut s'esperava ahir que passés a disposició judicial.

A més, els Mossos d'Esquadra continuen amb la investigació oberta i no es descarta que hi hagi més detencions.