El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat aquest divendres "impressionat" després de la visita a la multinacional farmacèutica gironina Hipra, a Amer, i ha expressat les seves expectatives que l'estat disposarà d'una vacuna pròpia contra la covid aquest 2021. Sánchez ha assegurat que dels dos projectes en marxa, un podria començar els assaigs clínics a l'estiu. "Veiem en Hipra un dels projectes més esperançadors de les dues vacunes que esteu treballant, i amb aquesta visita us vull traslladar que el govern d'Espanya apostarà per vosaltres", ha dit.

El president espanyol ha fet aquestes manifestacions després de la visita "inspiradora i esperançadora" que ha fet a les instal·lacions de la multinacional farmacèutica Hipra, que treballa en una nova vacuna contra la covid-19 en dues línies d'investigació: una de pròpia i una altra en col·laboració publico-privada amb l'hospital Clínic de Barcelona.

El president espanyol hi ha assistit acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergès, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, i el seu discurs ha anat dirigit a la direcció i els treballadors del laboratori, que investiga una vacuna que garanteixi una immunitat de llarga durada.

El president espanyol ha insistit que el seu govern espera disposar de 87 milions de dosis de vacuna entre abril i setembre i s'ha mostrat "molt il·lusionat" en el projecte d'Hipra. Ha apel·lat a la unitat de les administracions per donar-li suport perquè "una de les grans lliçons de la pandèmia és que la unió fa la força".

En aquest marc ha destacat la cooperació publico-privada que ha permès accelerar la producció de vacunes a Europa, i s'ha mostrat convençut que "ho podem fer també a escala espanyola".

"Tots els instruments que té l'estat, ja sigui la Generalitat, l'Agència Espanyola de Medicaments o el Ministeri de Sanitat, tots podem aportar molt a aquesta aliança perquè d'aquí a molt poc temps Espanya tingui la seva pròpia vacuna".

"Veiem en Hipra un dels projectes més esperançadors de les dues vacunes que esteu treballant, i amb aquesta visita us vull traslladar que el govern d'Espanya apostarà per vosaltres en aquesta esperança que tenim tots de disposar d'una vacuna espanyola l'any 2021", ha sentenciat

Sánchez també s'ha mostrat "impactat" per la "cultura de treball" i el fet que l'empresa hagi destinat el 10% dels ingressos a la innovació, perquè "una de les lliçons que hem de treure és que Espanya té capacitat d'innovar i investigar i que això no s'ha de desaprofitar".

"Vull que sigueu conscients que us veiem amb molt bons ulls i que apostarem per vosaltres perquè passi de ser un somni a una realitat en molt poc temps", ha conclòs.

Protestes a Amer

Abans de la seva arribada a la planta una vintena de veïns d'Armer s'ha concentrat amb estelades a l'avinguda de la Selva per protestar contra la visita i reivindicar l'alliberament dels presos independentistes.