Un home de 82 anys i de nacionalitat alemanya ha mort aquest matí ofegat a la platja de S’Abanell de Blanes.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un avís quan faltaven pocs minuts per les nou del matí que hi havia un home inconscient a l’aigua.

El testimoni i dues persones més han tret a l'home de l'aigua. A l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’home es trobava inconscient a la sorra i han iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar, que han estat infructuoses. Per atendre l’emergència, el SEM ha mobilitzat a la zona dues unitats terrestres.

La platja de S’Abanell disposa de servei de vigilància, però en el moment dels fets aquest no havia començat encara. Avui hi ha bones condicions per al bany i oneja la bandera verda, segons informa Protecció Civil.

Fins al lloc s’han desplaçat agents de la Policia Local i efectius de la Guàrdia Civil, per encarregar-se de les diligències.

En el moment dels fets, el finat estava amb la seva família nedant.

Es tracta de la sisena víctima mortal ofegada a les platges de la Costa Brava des que va començar la campanya el passat 15 de juny.

Aquest ofegament eleva a nou les persones mortes en medis aquàtics aquest estiu a Girona. Sis d'elles a les platges, dos en piscines i una en un riu.