L'Audiència de Girona ha iniciat el judici contra l’acusat d’abusar sexualment de deu nenes entre el 2014 i el 2019 a Arbúcies. El judici se celebrarà a porta tancada a petició de les acusacions i està previst que s’allargui durant tota la setmana.

Els fets que han arribat a judici es remunten a l’any 2013, mentre el processat es dedicava a fer classes particulars. Segons les acusacions del cas, oferia classes gratuïtes a nenes menors d’edat de famílies amb problemes econòmics. En la majoria de vegades les classes es duien a terme al domicili de l’acusat, i a més també s’oferia a ajudar als pares en tasques quotidianes per tal d’«apropar-se» a les menors. 

La fiscalia recull fins a deu víctimes que haurien patit abusos sexuals de forma continuada durant el temps que teòricament havien de durar les classes. Tot va esclatar quan la mare d’una de les víctimes va enganxar in fraganti l’acusat mentre abusava de la seva filla, segons subratlla l’acusació pública. En aquella ocasió, el 29 de juliol de 2019, una de les víctimes, que llavors tenia 7 anys, va acudir a l’habitatge de l’acusat a Arbúcies amb els seus pares. Cap a dos quarts de set de la tarda el processat va endur-se la nena a una habitació, va abaixar-li els pantalons i va abusar d’ella. Segons l’acusació pública, feia classes amb el processat des del 2017. 

Algunes de les víctimes haurien patit abusos durant diversos anys, com és el cas de dues germanes que van acudir al seu domicili entre 2013 i 2017 des que tenien 4 i 13 anys respectivament. La germana gran té reconeguda una discapacitat cognitiva del 85%. 

L’escrit d’acusació de la fiscalia també relata abusos patits per dues germanes que tenien 9 i 5 anys, que haurien començat el 2015 i que s’haurien perllongat durant 3 anys. 

L’estiu de 2018 va intentar violar una víctima de 14 anys, segons assenyala el ministeri fiscal, però no ho va aconseguir perquè una altra menor va llançar-li un llibre i van poder fugir. 

Totes les víctimes eren menors d’edat quan van tenir lloc els fets, i moltes encara ho són. 

La fiscalia li demana 82 anys de presó per quatre delictes d’abús sexual continuat amb penetració a víctima menor d’edat, tres delictes d’abús sexual continuat a menor d’edat, un delicte d’abús continuat a menor d’edat amb discapacitat, un delicte de temptativa d’agressió sexual i un delicte d’abús sexual a menor d’edat.

També demana que se l’inhabiliti per treballar en qualsevol feina que impliqui contacte directe i regular amb menors d’edat durant cinc anys posteriors a la condemna. Per la seva banda, la defensa de l’acusat demana que se l’absolgui. 

Tot el judici se celebrarà sense presència de públic a la sala, un fet poc habitual. A més, tal com preveu la llei de protecció a la infància i l'adolescència, part de les víctimes no hauran de tornar a declarar i s’utilitzarà la seva declaració judicial per evitar la confrontació amb l'acusat.