Ingressat a l'UCI del Trueta un nen d'11 anys després de ser atropellat a Sils

Els primers indicis apunten que el menor va travessar la GI-555 corrent a l'altura Mallorquines i el vehicle hi va impactar

Els efectius d'emergència treballant en l'atropellament de Sils

Els efectius d'emergència treballant en l'atropellament de Sils / Cedida

Eva Batlle

Eva Batlle

Un nen d'11 anys es troba ingressat en estat greu a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Josep Trueta de Girona arran d'un atropellament a Sils.

L'accident de trànsit va succeir ahir a un quart de vuit del vespre a la GI-555 a l'altura de les Mallorquines i en sentit Girona, segons el Servei Català de Trànsit.

Una furgoneta va envestir el menor després que aquest travessés la carretera en un punt de la via -quilòmetre 2,1- que queda entre la discoteca Millennium i l'Hostal Mallorquines.

Arran del sinistre viari es va activar la Policia Local de Sils, SEM, Bombers i Mossos de Trànsit.

El menor va patir diversos traumatismes arran de l'atropellament i el SEM el va evacuar a l'hospital Josep Trueta de Girona ferit de gravetat. Va ingressar en el centre sanitari i posteriorment, va ser derivat a l'UCI. On encara avui es troba ingressat en estat greu i segons fonts del centre sanitari, el seu pronòstic és reservat.

Investigació

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona investiguen les causes d'aquest atropellament. El nen, segons els primers indicis, hauria travessat corrent la carretera GI-555 -que és via interurbana- a l'altura de la urbanització de Mallorquines i, per tant, el conductor de la furgoneta no va poder esquivar-lo. Arran de l'accident, el vehicle va quedar molt danyat de la part davantera pel fort impacte. El conductor va resultar il·lès. La investigació està oberta.

La GI-555 uneix Sils amb Hostalric i és una carretera estreta i no té voral. Es tracta d'una via que acumula una alta sinistralitat al llarg dels anys i que el territori n'ha reivindicat millores precisament per reduir-ne els accidents de trànsit.

[object Object]

Aquesta setmana precisament, el Servei Català de Trànsit ha engegat una campanya policial preventiva de protecció de vianants en zona urbana. 

Hi participen les Policies Locals i els Mossos d'Esquadra i vol combatre tant aquells comportaments dels conductors que posin en perill la seguretat dels vianants com les conductes antireglamentàries o no segures dels mateixos vianants.

En la mateixa campanya en àmbit urbà de l’any passat, es van imposar 3.118 denúncies: 2.130 per comportament antireglamentari, 764 per no respectar els semàfors i 224 per no respectar els passos de vianants. 

L'any passat 33 vianants van perdre la vida a Catalunya, 15 en zona urbana i 18 morts a les carreteres. Des del 2010 han mort 182 vianants atropellats en zona interurbana, 4 enguany.

Subscriu-te per seguir llegint