Expedienten l’empresa Boadas 1880 pels sorolls de la planta de la Cellera de Ter

L’Ajuntament ha traslladat al cas al Consell Comarcal després que els informes de sonometria detectessin sorolls per sobre el llindar permès

Instal·lacions de Boadas 1880 a la Cellera de Ter.

Instal·lacions de Boadas 1880 a la Cellera de Ter. / DdG

Clara Julià

Clara Julià

L’Ajuntament de la Cellera de Ter ha obert un expedient a l’empresa Boadas 1880 pels sorolls que emet la seva planta, ubicada al polígon industrial. Tot plegat va començar després que un grup de veïns protestessin pels forts sorolls del recinte. «Té com uns ventiladors que fan molt i molt de soroll. Hi ha algun moment del dia en què la intensitat baixa, però és com una turbina d’un avió, i fa molt de temps que estem així, gairebé 1 any. A l’hivern no molesta tant perquè dorms amb les finestres tancades, però ara a l’estiu sí. És sempre una remor que de cop és més intensa. Al vespre, per exemple, a quarts de quatre, es posa en marxa i hi ha una veïna que viu a la falda de la muntanya i ho sent igual», exposa Montserrat Mitjans, veïna de la Cellera. De fet, Mitjans ha presentat fins a sis queixes pels sorolls des del juny de 2022: «Primer em vaig dirigir a la Generalitat, després a l’Ajuntament i ara ho han derivat al Consell Comarcal», explica. 

Des de l’Ajuntament de la Cellera, l’alcalde Sergi Serramitja, reconeix que han arribat vàries queixes de veïns de la zona i indica que s’ha obert un expedient a l’empresa i s’ha traslladat el cas al Consell Comarcal: «Des de l’Ajuntament es va sol·licitar un informe de sonometria a la Generalitat al setembre de 2022, i el resultat de l’informe de sonometria va arribar al consistori a finals de maig del 2023. Des del nou consistori s’ha sol·licitat al Consell comarcal que assumeixi l’assistència tècnica d’aquest expedient», afirma. El batlle afegeix que «la sonometria es va fer en tres zones i en una d’elles els indicadors registrats superen el llindar, i a l’haver-hi aquestes anomalies per això ho hem derivat al Consell». Des de l’Ajuntament asseguren que també s’han reunit amb l’empresa perquè apliqui mesures correctores.

Resposta de can Boadas

Des de l’empresa Boadas 1880, dedicada a l’elaboració de pernils i embotits, asseguren que han respost sempre que algú s’hi ha posat en contacte per aquests fets. Pel que fa als sorolls, afirmen que «el projecte industrial de la nostra fàbrica de la Cellera va ésser realitzat d’acord amb l’enginyeria i amb l’acompliment de tots els requisits legals». Pel que fa a l’informe elaborat per la Generalitat, indiquen que «en aquets moments estem pendents de rebre els resultats, i en funció dels mateixos està previst fer les accions correctores pertinents si s’escauen i d’acord amb la normativa i legalitat vigent».

Subscriu-te per seguir llegint