Tant mitjans de comunicació com autoritats s'han fet ressò de la nova tàctica que utilitzen els lladres comuns per sostreure vehicles i turismes. La tàctica, coneguda comunament com el 'truc de l'ampolla' consisteix bàsicament a triar una víctima que es troba repostant en una benzinera qualsevol.

Mentre el conductor està repostant i entra a pagar al local, els delinqüents agafen una ampolla i la deixen encaixada a la roda del davant, a la part del copilot. Per què aquí? Doncs perquè així el conductor no la veurà un cop torni a pujar al cotxe.

L'ampolla s'encaixa entre el parafang i la roda. El que sigui allà no produeix cap mal a l'automòbil, però, quan el conductor es posi en marxa el frec produirà un soroll incòmode que ens farà aturar-nos i veure què passa.

Normalment baixarem sense apagar el vehicle i, per tant, deixant les claus posades. És aquest el moment en què en un obrir i tancar d'ulls els lladres s'apropiaran del vehicle sense que tinguem temps per reaccionar.

La tàctica és senzilla però perillosa per al conductor, ja que pot ser atropellat pels lladres. Les autoritats recomanen que si hi ha algun soroll estrany aturem el cotxe i sortim amb les claus a les mans, no deixant-les posades.