Els Bombers creuen que l'incendi a l'empresa de reciclatge Tirgi de Celrà s'ha originat després que, aquesta matinada, una deixalla que ja estava encesa en el contenidor hagués arribat a la nau industrial amb un dels camions de recollida. En aquests moments, vuit dotacions de Bombers treballen per extingir les flames. De moment, els seus esforços se centren en separar les piles de deixalles que fumegen i treure-les a l'exterior de la nau industrial, on s'aboquen en un camp proper per remullar-les. La nau de l'empresa, d'uns 600 metres quadrats, es troba situada al carrer Ter de la localitat.

Els Bombers han rebut l'avís de l'incendi poc abans de les sis de la matinada. Una espessa columna de fum sortia de l'interior de la nau industrial de l'empresa de reciclatge Tirgi, que es dedica a fer la recollida de residus en diversos municipis de la comarca.

Segons ressalta el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, una de les hipòtesis amb què es treballa és que una deixalla que ja cremava al contenidor arribés a l'interior de la nau amb un dels camions de recollida. 'Sol ser una cosa habitual en aquest tipus de focs', ha comentat Cano.

En aquests moments, vuit dotacions dels Bombers treballen per extingir les flames, que es troben en fase de control. 'El que fem és treure els materials a fora, perquè aquest tipus de deixalles tenen molt d'aire en el seu interior i són com un paller', ha indicat el cap d'Emergències. Els Bombers estan treballant al voltant d'una pila de plàstic de quatre metres d'alçada i 200 metres quadrats de base, que és on es troben concentrades les flames.

Diverses excavadores treuen les piles de plàstic fumejant i les aboquen en un camp proper, on els Bombers les remullen per apagar-les. El cap d'Emergències també ha ressaltat que han aparegut algunes esquerdes a la paret de la nau, i que la seva estructura molt probablement resultarà afectada. 'Pel que fa a la coberta, de moment està molt ennegrida i hi ha bastant fum, quan ho ventilem veurem l'afectació', ha ressaltat.