Les proves d'ADN realitzades aquesta setmana per la mort d'una dona en un aparcament de Palafrugell (Baix Empordà) no han certificat que l'únic detingut fins ara, i empresonat, sigui l'autor del crim, segons van explicar a Europa Press fonts pròximes a la investigació. El Jutjat d'Instrucció Número 2 de la Bisbal d'Empordà ha dictat aquest migdia un auto de llibertat pel detingut.

L'anàlisi han determinat que l'ADN dels rastres de sang trobats en la roba del detingut no concorden amb el de la víctima, Montserrat S.L. Ara, els Mossos d'Esquadra continuaran investigant al detingut, que continua sent sospitós, però seguiran també altres línies.

Avui ha estat el jutge d'Instrucció número 2 de La Bisbal d'Empordà qui ha decidit que les proves aportades fins ara per la policia catalana no són suficients per mantenir a la presó al sospitós, i és per això que el magistrat l'ha deixat en llibertat.

El cas segueix sota secret de sumari des que poc després de les 21 hores del 13 de novembre els Mossos rebessin una trucada en la que s'alertava de la troballa del cos de la dona en l'aparcament a l'aire lliure del Casal, en el cèntric carrer Anselm Clavé. Els Mossos van trobar a la dona tirada i sense poder fer res per salvar la seva vida.

La dona estava just al costat del seu cotxe amb les portes obertes i amb múltiples punyalades en el tòrax i l'abdomen. Va ser un joier de la zona la primera persona que va veure l'escena.

A primera hora del matí següent la Policia Local de Palafrugell va trobar una bossa tacat de sang. Els investigadors no tenien clar al principi si es tractava d'un atracament o d'un cas de violència de gènere, encara que posteriorment la hipòtesi del robatori va perdre força ja que la violència de l'atac no és habitual i a la víctima no li faltaven objectes de valor ni diners.

La dona, Montserrat S.L., de 41 anys, treballava en una tenda de roba del centre comercial Cel Obert d'aquesta localitat i era veïna de Pals Baix Empordà).