Els mossos han imputat als joves set delictes de danys i un altre de desordres públics. Les cremes de contenidors s'han repetit cada matinada a partir de la nit del 29 al 30 de desembre, sempre en carrers del centre de la ciutat. La majoria dels contenidors danyats són de paper, tot i que també s'han cremat dos contenidors de plàstic.

La nit del 4 al 5 de gener el dispositiu de vigilància organitzat per la comissaria de districte de Banyoles ha permès la detenció dels dos joves poc després que calessin foc a un parell més de contenidors. Pocs minuts abans de la seva detenció, un dels joves havia calat foc a un contenidor de la plaça de les Rodes mentre l'altre vigilava. Després els dos nois s'havien adreçat a la plaça Pau Casals, on també es va incendiar un contenidor de paper.

Els dos joves van fugir, però els mossos els van interceptar al cap de poca estona i van trobar-los un parell d'encenedors. La policia els imputa els fets similars ocorreguts les nits anteriors davant les coincidències en el modus operandi.

Els Mossos han posat els fets en coneixement de la Fiscalia de Menors. Pel que fa als dos joves que presumptament hi estan implicats, a hores d'ara estan sota la custòdia dels seus tutors legals a l'espera que la fiscalia els citi.