Després, va marxar del pis i va tancar la porta amb clau perquè la víctima no pogués sortir. La jove va haver de demanar ajuda als Mossos d'Esquadra i als Bombers, que van forçar la porta del pis. A més de la pena de presó, el tribunal també li prohibeix acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant 3 anys.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Carme Capdevila, considera provat que el processat va colpejar violentament i segrestar la seva parella. El cas que va arribar a l'Audiència de Girona no era el primer per maltractaments al qual s'enfrontava Jimmy Geovanny Gómez.

Abans, la seva xicota l'havia denunciat dues vegades i tenia dues sentències dictades pels jutjats d'Olot. La darrera, emesa l'octubre del 2007, el condemnava a sis mesos de presó. A més, no es podia acostar a la víctima fins al mes d'octubre d'aquest 2009.

Tot i això, la parella va reprendre la relació i van tornar a viure junts en un pis del carrer Onze de Setembre de la capital de la Garrotxa. El dia 2 de febrer de l'any passat, la parella es va començar a discutir i -segons ressalta la sentència- el processat va 'ventar a la jove diversos cops de puny a la cara, la va estirar pels cabells i li va donar puntades de peu'.

Després, l'acusat va marxar del domicili tancant amb clau la porta darrere seu 'amb la voluntat d'aconseguir que la jove, que no tenia claus, no pogués sortir'. La noia va haver de demanar ajuda als Mossos d'Esquadra i als Bombers de la Generalitat, que van forçar la porta i van aconseguir alliberar-la.

Durant el judici, el processat va negar els fets i va dir que la denunciant havia actuat per venjança perquè tenia 'una obsessió malaltissa' amb ell. En referència a les lesions, va dir que la mateixa noia se les havia fet per inculpar-lo. L'Audiència, però, no dóna credibilitat a la seva versió i diu que els morats i contusions que presentava la víctima no podien ser conseqüència d'una autolesió.

La sentència condemna Gimmy Giovanny Gómez a una pena de sis mesos de presó per un delicte de trencament de condemna, a una pena de 4 anys per un delicte de detenció il·legal, i a una pena d'un any per un tercer delicte de violència a l'àmbit familiar.

A més, el tribunal també prohibeix al jove equatorià acostar-se a menys de 500 metres de la seva exparella durant un termini de 3 anys. En matèria de responsabilitat civil, la Secció Quarta de l'Audiència el condemna a pagar una indemnització de 1.425 euros a la noia.