Abans de tenir un defalliment que va provocar que l'hagués d'auxiliar una ambulància, el detingut va donar en la primera prova una taxa d'alcohol a la sang 1,19 mil·lígrams per litre d'aire. Un cop l'home va estar recuperat els agents van anar al centre hospitalari per comunicar-li els fets que se l'imputen però el conductor va negar que estigués al centre hospitalari per una borratxera. L'home assegurava no recordar perquè l'havien portat fins al Hospital General de Vic.

La nit de dilluns a dimarts una patrulla de trànsit dels mossos patrullava per la carretera C-17 en sentit Ripoll. A l'alçada de Montesquiu (Osona) va trobar, segons la versió policial, un cotxe aturat que anava en direcció a Vic. Quan els mossos els van demanar si patien cap incidència els homes van dir als agents que s'acostessin fins al punt on es trobaven ja que un d'ells dos coneixia un dels agents i els deien altres frases amb un to alegre.

La patrulla va adreçar-se cap a ells i de seguida van veure com al interior del vehicle hi havia dues persones amb símptomes d'haver ingerit alcohol. Els agents van procedir a realitzar-los el pertinent control. Segons han explicat els mossos quan van obrir la porta el conductor aquest va haver de ser subjectat per no caure balançat cap a terra. Després d'ajudar-lo a posar la boqueta i tenir problemes per bufar, el detingut va donar una taxa d'1,19 mil·lígrams per litre d'aire. Depenen de la complexió física de l'individu aquesta taxa pot equivaldre a trobar-se en un estat de coma etílic.

Posteriorment i mentre s'esperava el temps per fer el segon test d'alcoholèmia l'home va tenir un defalliment. Segons fonts policials, tot i tenir totes les constants vitals, el conductor va quedar com adormit. Finalment, els agents van optar per requerir d'una ambulància. L'home no es va recuperar fins unes hores després d'estar al centre hospitalari. Un cop recuperat els agents s'hi van personar per comunicar-li els càrrecs. Segons fonts policials l'home no recordava al motiu pel que estava al centre hospitalari però nega que sigui per haver ingerit alcohol. El detingut és José F.C.