Hi ha quatre detinguts, tres de nacionalitat marroquina i un ciutadà espanyol. L'organització també facilitava els documents per a la regularització. Posteriorment, amb la finalitat de poder sol·licitar una residència temporal per motius d'arrelament, els proporcionaven certificats de residència expedits per l'Ajuntament de Santa Fe del Penedés (Alt Penedès). S'han intervingut informes mèdics i diversos certificats d'empadronament falsificats, cinc passaports i dos discos durs d'ordinador.

La investigació es va iniciar a principis de l'any passat per agents de Barcelona, després de detectar el notable increment de ciutadans marroquins que sol·licitaven a l'Ajuntament de Santa Fe del Penedés (Barcelona) certificats de residència amb la finalitat de poder justificar una residència temporal per circumstàncies excepcionals d'arrelament i assolir regularitzar la seva situació legal a Espanya.

El modus operandi del grup desarticulat consistia a captar a persones de nacionalitat marroquina per facilitar-los la documentació necessària perquè poguessin regularitzar la seva situació d'il·legalitat a l'Estat, a canvi d'una quantitat de diners que oscil·lava entre 1.000 i 1.500 euros,

A més, la xarxa organitzada els facilitava l'entrada a l'Estat de forma il·legal en diversos tipus de vehicles (camions, furgonetes i automòbils), a canvi de 8.000 euros, que feia efectius la família del ciutadà una vegada confirmat que aquest havia entrat a l'estat espanyol. Aquesta gent era retinguda en territori espanyol fins que la família fes efectiu el pagament acordat.

La investigació ha culminat amb la detenció de tres ciutadans marroquins i un d'espanyol, pels presumptes delictes de falsedat documental, afavoriment de la immigració il·legal, associació il·lícita, suborn i detenció il·legal. Els integrants d'aquest grup organitzat operaven des d'un locutori de Santa Fé del Penedés. Així mateix, han estat imputades dues persones relacionades amb l'Ajuntament de Santa Fe del Penedés, per diferents delictes. Els tres principals membres de l'organització han ingressat a la presó.

Entre els efectes intervinguts hi ha llàpissos de memòria amb documents utilitzats per a la falsificació de certificats d'empadronament i altres documents tal com informes mèdics, dos discos durs, cinc passaports, informes mèdics falsificats i certificats d'empadronament falsificats. Els detinguts són A.A.A. de 27 anys, S.A.B. de 29, N.Z. de 22 i M.M.P. de 30.