Efectius del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil han localitzat sobre les 10.45 hores el cadàver del jove que va desaparèixer ahir a la nit quan feia pesca submarina a l'Escala.

Fonts del dispositiu de recerca han informat que el cos sense vida del jove, de 32 anys i veí de Palafrugell (Baix Empordà), ha estat localitzat per dos bussos del GEAS a uns 200 metres al nord d'on ahir va ser localitzada la seva boia de senyalització, a uns 15 metres de profunditat entre la punta nord de Cala Montgó i l'Illa Mateua, en el terme de l'Escala.

El cos serà traslladat al port de l'Escala, on la comitiva judicial aixecarà el cadàver i la Policia Judicial de la Guàrdia Civil s'encarregarà d'instruir diligències, per aclarir les circumstàncies en què es va produir la mort.

El jove va sortir ahir a la tarda a pescar i ja no va tornar a casa seva, pel que la família va alertar els Mossos de la desaparició.

Els equips de rescat, integrats pels membres de Salvament Marítim, Mossos, Bombers de la Generalitat i Guàrdia Civil, havien allargat la recerca fins a les 04.00 hores de la matinada.

Cap a les 08.00 hores d'aquest matí s'han reprès les tasques de recerca i gairebé tres hores després han localitzat el cadàver.