Un vol de la companyia, Northwest, la quarta aerolínia més important d'Estats Units, que transportava a 144 passatgers des de San Diego a Minneapolis va perdre contacte aquest dijous amb els controladors aeris durant més d'una hora i es va passar 241 quilòmetres de la seva destinació.

La Junta Nacional de Seguretat en el Transport va informar que ambdós pilots del vol 188, un Airbus A320, van comunicar a les autoritats després de l'aterratge que es van distreure durant una "acalorada discussió sobre la política de l'aerolínia".

L'avió volava a 37.000 peus quan va perdre contacte radial entre les 20:00 i les 21:15 hora local. En el moment que la tripulació va restablir la comunicació, el vol estava a 150 milles fora de la seva ruta i va sol•licitar permís per a tornar a Minneapolis, on suposadament hauria d'haver aterrat.

La Policia de l'aeroport va pujar a l'avió a la seva arribada a l'aeroport per a garantir que no va haver un intent de segrest o un altra activitat criminal, segons va informar un portaveu de l'aeroport Minneapolis-St Paul. No obstant això, les autoritats militars van ser alertades durant l'incident i van posar avions de combat tot esperant forma temporal, va informar el Comando de Defensa Aeroespacial del Nord d'Estats Units.

La NTSB, per la seva banda, va anunciar que revisaria les dades de vol i enregistraments de veu de l'avió, i que entrevistaria als pilots per a indagar en les causes de l'ocorregut. Entre altres temes, els investigadors estudiaran si la negligència es va deure a més a un possible cansament per part de la tripulació.

Així mateix, la companyia, propietat de Delta Air Lines, va indicar que els pilots van ser suspesos dels vols fins que la NTSB completi la seva investigació i culminin les perquisicions internes, un procés que pot dur diversos mesos.