L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 93 anys i 11 mesos de presó Pedro Jiménez per l'assassinat de dues policies i la violació d'una d'elles a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), en una sentència que l'obliga a complir a la presó el màxim de 40 anys que permet la llei.

La condemna imposa al doble assassí una pena 10 anys superior a la que va dictar la secció sisena de l'Audiència de Barcelona l'any 2008, en una sentència que el Tribunal Suprem (TS) va anul•lar posteriorment per considerar que els fets van haver de ser jutjats per un tribunal popular.

En el seu veredicte, llegit el 12 de març passat, el jurat popular va considerar Pedro Jiménez culpable de tots els delictes de què estava acusat -dos assassinats, agressió sexual, violació de domicili, profanació de cadàver, incendi, robatori amb violència i amb força i trencament de condemna-, comesos a l'octubre del 2004 mentre gaudia d'un permís penitenciari.

La indemnització fixada pel jutge és de 900.000 euros per als familiars de les dues policies, que van ser assassinades a l'octubre del 2004 a casa seva del barri del Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat mentre Pedro Jiménez gaudia d'un permís penitenciari.