La Policia Nacional ha detingut un presumpte narcotraficant rus establert a Montcada i Reixac (Barcelona) que estava reclamat pel seu país per dedicar-se al tràfic de drogues a gran escala i per falsificar documents.

Segons ha informat a Europa Press el cos policial, les autoritats russes van advertir que el detingut, Vladimir Z., és un delinqüent "perillós i violent", que ha estat condemnat per assassinat i altres delictes greus a 17 anys de presó.

El presumpte ´narco´, de 57 anys, que portava uns mesos vivint a Montcada, en el moment de la detenció va lliurar una documentació falsa en la qual constava que era un ciutadà eslovac.

A l'abril de 2009 ja va ser detingut pel mateix grup de la policia per una altra ordre internacional de detenció expedida per les autoritats judicials de la ciutat russa de Omsk per tràfic de drogues.

Assassina dominicana

En una altra operació, la Policia Nacional ha detingut una dona dominicana reclamada pel seu país per dos homicidis, d'un home i una dona.

La detinguda havia viscut a la ciutat de Barcelona i finalment va ser arrestada a Terrassa, en una operació conjunta amb la Policia Local.

Tots dos detinguts han estat posats a disposició de l'Audiència Nacional, que haurà de decidir la seva extradició.