Després que les parts hagin arribat a un acord, el jutge l'ha condemnat de viva veu a dos anys de presó i a pagar una indemnització de 224.800 euros als seus socis. Els fets es remunten al 2005 quan l'acusat va vendre a esquenes dels seus socis una finca de més de 16.000 m² a Cercs (Berguerdà) a una altra societat. Malgrat que el terreny estava taxat en 562.000 euros, l'acusat la va vendre per 111.000 euros, un preu molt per sota. Dels diners de la venda, el processat se'n va quedar 93.000 sense posar-ho en coneixement de la resta de membres de la societat.

L'Audiència de Girona ha estat l'encarregada de jutjar el cas. Aquest matí, les parts han arribat a una conformitat i l'acusat, Juan Francisco Segura Robles, ha estat condemnat per un delicte societari. El fiscal, en data 4 de maig, l'acusava d'haver abusat de les seves funcions dins la societat SOL-RIC SA i haver infringit "conscient i voluntàriament" els seus deures com a soci per vendre una finca propietat de la societat sense el consentiment de la resta.

Concretament, es tracta de la venda d'una finca de més de 16.000 metres quadrats a una altra societat, SUPER COCO SL. Als terrenys hi havia dos locals destinats a bar-restaurant. En aquell moment, Segura va fixar el preu de venda en 111.000 euros, malgrat que els terrenys estaven taxats molt per sobre, en 562.000 euros. L'escrit del fiscal recull que tota aquesta operació es va fer d'esquenes a la resta de socis.

L'acusat va pactar amb la compradora que li pagaria el mateix dia de la venda 93.000 euros en un xec al portador i que la resta (18.000 euros) els satisfaria amb l'entrega de quatre locals que tenia a Berga.

L'home, en cobrar els 93.000 euros, no els va ingressar als comptes de la societat SOL-RIC ni va donar cap explicació als socis sobre l'operació, fet pel qual el fiscal considera que va perjudicar econòmicament la societat que "va experimentar una notable disminució del seu patrimoni sense obtenir a canvi cap contraprestació econòmica".

Durant la vista, l'acusat ha reconegut els fets. Finalment, només ha estat condemnat per un delicte societari i el jutge l'ha absolt del delicte d'apropiació indeguda al qual també s'afrontava. Juan Francisco Segura Robles també haurà de pagar la meitat de les costes del procés.