La Guàrdia Civil investiga la mort d’un nen de 2 anys a la via pública a Abarán (Múrcia), segons confirmen fonts sanitàries i policials.

Els fets van tenir lloc aquest dilluns a la tarda, al carrer de Pino d’aquesta localitat. Va ser una veïna la primera que va telefonar a Emergències per donar la veu d’alarma: un nen petit havia caigut al carrer i estava inconscient. Es tractava, va explicar la testimoni, del fill d’una coneguda seva, un menor de només 2 anys. 

Al lloc es van mobilitzar agents de la Guàrdia Civil i una ambulància, els professionals de la qual no van poder fer res per reanimar el nen: havia mort.

Es van viure escenes de dolor per part dels familiars del difunt i els efectius de la Benemèrita personats a la zona van trucar de nou a Emergències per sol·licitar una altra ambulància, a fi de proporcionar assistència sanitària als pròxims al nen.

Després d’autoritzar-se l’aixecament del cadàver, cap a la mitjanit, el cos del nen es va portar a l’Institut de Medicina Legal, com indica el protocol, perquè sigui l’autòpsia la que confirmi la causa de la defunció. La primera inspecció ocular va revelar que no tenia cap signe de violència, només el cop compatible amb la caiguda.

Segons les primeres hipòtesis, que concorden amb el que relaten els testimonis als investigadors, el menor estava jugant a la via pública, amb altres nens, i un menor va xocar contra aquest, el malaguanyat. Aquest nen va ensopegar, es va desplomar i es va colpejar al cap: l’impacte, segons sembla, va ser mortal.

L’informe del forense revelarà si el nen patia algun tipus de patologia prèvia o si va patir una indisposició que el va fer caure a terra. La investigació s’acaba d’iniciar i la teoria que cobra força és que es va tractar d’un accident.